La dosi de reforç evita que dos de cada tres sanitaris es contagien d'òmicron

Un estudi del Programa Valencià d'Investigació de la Vacuna covid-19 (Provavac) confirma que la dosi de reforç augmenta la protecció fins al 63%

Dos sanitaris fan proves PCR a les portes de l'hospital de campanya de la Fe
Imatge de dos sanitaris fent proves PCR a les portes de l'hospital de campanya de la Fe / À Punt NTC

La dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus ha evitat que dos de cada tres professionals sanitaris s'hagen contagiat des que els va ser administrada a la fi de l'any passat, segons un estudi del Programa Valencià d'Investigació de la Vacuna covid-19 (Provavac), adscrit a la Presidència de la Generalitat.

L'estudi s'ha realitzat al personal sanitari del departament de salut d'Alacant Hospital General durant la primera quinzena de gener, període en el qual la prevalença de la variant òmicron registrada ha sigut del 96%. Així, s'ha pogut confirmar que la dosi de reforç augmenta la protecció fins al 63%, és a dir, 15 punts percentuals més que la registrada en les persones que només han rebut dues dosis, ha informat Presidència en un comunicat.

Les investigacions assenyalen que la tercera dosi redueix tant el contagi com la gravetat de la malaltia. La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha subratllat sobre aquest tema que el nombre d'hospitalitzacions "ha caigut un 73% respecte del pitjor pic registrat al gener de 2021, malgrat tindre el doble d'incidència".

Berenguer ha incidit en l'augment de la protecció enfront d'òmicron que experimenten les persones que han rebut la tercera dosi de la vacuna i ha assenyalat que les dades obtingudes "confirmen que aquesta dosi de reforç és fonamental per a limitar l'elevada transmissibilitat de la variant òmicron".

Amb aquestes dades, la directora general s'ha mostrat "esperançada" i ha assegurat que "permeten albirar amb un cert optimisme l'evolució de la pandèmia en les pròximes setmanes".

També et pot interessar

stats