Les dones de Sagunt reclamen per tercer any consecutiu poder formar part de la Confraria de la Puríssima Sang

El paper de la dona en l'organisme actualment està relegat al de venedora de loteria i netejadora de l'ermita

Dones sostenen una pancarta durant la concentració / Amparo Fernández

La imatge es torna a repetir: les dones no poden participar dels actes de Setmana Santa de la Confraria de la Puríssima Sang del Nostre Senyor Jesucrist de Sagunt, amb més de 500 anys d'història. Per aquest motiu i per tercer any consecutiu, el moviment social Setmana Santa Inclusiva ha convocat una concentració de protesta davant l'ermita de la Sang, seu de la confraria.

Amb pancartes i samarretes de color morat, han reclamat de nou que es deixe a les dones formar part dels actes ja que, actualment, el paper de la dona en aquest organisme està relegat al de venedora de loteria i netejadora l'ermita. Una condició que en l'associació consideren una discriminació de gènere en l’àmbit religiós.

El moviment reivindicatiu, sota el lema "Per tradició i per igualtat", va nàixer en abril del 2022, quan es va produir una primera concentració en senyal de protesta i es va tornar a repetir l'any passat quan, fins i tot, alguns balcons van lluir crespons negres per a reclamar la participació de les dones en la Setmana Santa de Sagunt.

La protesta es fa coincidir sempre amb Dimarts Sant, precisament una jornada en què no hi ha actes religiosos a Sagunt amb motiu de les festes de Pasqua, per no eclipsar cap acte relacionat amb l'església.

També et pot interessar

stats