Les dones, protagonistes en la setena jornada del 54é Sexenni de Morella

La reina Ester i la resta d’heroïnes bíbliques protagonitzen el dia del gremi del comerç i el turisme.

Les heroïnes bíbliques han protagonitzat la setena jornada del Sexenni de Morella.
Les heroïnes bíbliques han protagonitzat la setena jornada del Sexenni de Morella.

Morella continua vivint de forma intensa el 54 Sexenni amb un grapat d’activitats que acompanyen al Retaule de cada dia. Hui és el dia del gremi del comerç i turisme, que s’ha encarregat d’organitzar la jornada d’aquest seté dia del novenari festiu. Així, este gremi presenta el quadre d’heroïnes bíbliques, encapçalat per la reina Ester acompanyada per Jael, Abigail, Sèfora, Rebeca, Raquel, Judit, Maria, Sara, Rut, Betsabé i David, que porta el cap de Goliat al capdavant. 

Cal destacar que el gremi del comerç i turisme és molt important a la ciutat de Morella per la quantitat de visitants que rep la ciutat durant tot l’any i, especialment, durant les festes del Sexenni. Són milers les persones que han recorregut els carrers engalanats i han vist els retaules amb totes les danses i quadres que el conformen. Tradicionalment s'anomenava gremi del comerç, i va ser al Sexenni anterior, a l’any 2012, quan es va afegir el turisme al nom oficial.

Hui han acompanyat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la corporació Municipal, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el subsecretari de Cultura del Govern d’Espanya, Javier Fernández i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

 

I demà, la penúltima jornada de novenari del Sexenni estarà protagonitzada pel gremi d’arts i oficis. Aquest és un dels més antics de la celebració, ja que agrupa els treballs tradicionals de la localitat, com ara fusters, sastres, obrers o ferrers, a més dels actuals. Es tracta d’un dels gremis que més aportacions fa al Retaule, amb dues danses, arts i oficis i teixidors. A més, també són seues les representacions de les Miraverges i les Santetes.

També et pot interessar

stats