Les dones joves, el perfil principal de les persones amb esclerosi múltiple

En el Dia Nacional de l'Esclerosi Múltiple les persones afectades demanen més implicació de les administracions i empatia de la societat

Al voltant de 5.000 valencians i valencianes pateixen esclerosi múltiple / À Punt NTC

Al voltant de 5.000 persones estan diagnosticades d'esclerosi múltiple a la Comunitat Valenciana, principalment dones joves d'entre 20 i 40 anys.

Aquest dissabte que se celebra Dia Nacional de l'Esclerosi Múltiple, les persones afectades reivindiquen el seu dret a gaudir de la mateixa qualitat de vida i oportunitats laborals que la resta de la ciutadania. Per això, demanen a les administracions que se'ls atorgue el 33% de discapacitat, incrementar els recursos sanitaris i l'eliminació de barreres als espais públics.

Els experts asseguren que la malaltia cada vegada està sent més freqüent perquè es diagnostica de forma més precoç i perquè està havent-hi un augment en la prevalença, i és que cada cinc minuts es diagnostica un cas d'esclerosi múltiple a Espanya.

L'esclerosi múltiple és una malaltia desmielinitzant, inflamatòria i degenerativa del sistema nerviós central, que té com a símptomes principals la sensibilitat en les extremitats, la cara o el tronc, la visió borrosa o doble, la falta d'equilibri o dificultats per a caminar o coordinar els moviments.

També et pot interessar

stats