La doctora Pilar March, Premi al Millor Metge Rural pel seu treball durant 45 anys

La Fundació de l'ICOMV i la Diputació reconeixen des del 2015 als metges que realitzen la seua labor assistencial a municipis amb una població inferior a 15.000 habitants

La doctora March, este dilluns
La doctora March, este dilluns / ICOMV

La Fundació de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV), juntament amb la Diputació de València, ha lliurat este dilluns el seu IX Premi a la Millor Trajectòria Professional de Metge Rural a la doctora Maria Pilar March Leuba, en reconeixement del treball que ha desenvolupat, sobretot, en àmbits rurals, durant més de quatre dècades.

La doctora Maria Pilar March ha dedicat 45 anys a l'atenció de pacients a localitats com Albalat de la Ribera, Quart de les Valls, Tous, Toga (Castelló) i finalment Benifaió, on ha passat els últims 41 anys exercint la medicina. Durant la seua intervenció en l'acte, la doctora March ha agraït a la Fundació de l'ICOMV i a la Diputació la concessió d'este guardó. "És un gran honor rebre este reconeixement", ha expressat. I ha posat en valor l'elecció que va prendre en el seu moment per a dedicar-se a la medicina rural. "Tornaria a ser mèdic rural, sense dubtar-ho, per la relació que es crea amb els pacients, tens la possibilitat d'atendre famílies senceres, i este clima permet exercir molt millor la nostra professió", ha emfatitzat, al mateix temps que ha conclòs: "A les nostres mans està mostrar que la medicina rural és gratificant".

La Fundació de l'ICOMV i la Diputació reconeixen des del 2015 als metges que realitzen la seua labor assistencial en municipis amb una població inferior a 15.000 habitants, ha indicat el col·legi oficial en un comunicat. L'acte, celebrat en el Saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència, ha estat presidit pel president de la Diputació, Vicent Mompó, i ha comptat amb les intervencions de la presidenta de la Fundació de l'ICOMV, la doctora Mercedes Hurtado, el secretari autonòmic de Sanitat, el doctor Francisco Ponce, i la diputada de Benestar i Inclusió Social i Salut Pública, Immaculada González.

La presidenta de l'ICOMV ha destacat que la Fundació del Col·legi de Metges de València "va decidir posar en valor, fa ja nou anys, la figura dels metges rurals, professionals que treballen en territoris despoblats, xicotets, allunyats de les grans ciutats, i que sens dubte reflecteixen el caire més humà de la medicina, este tracte tan pròxim amb el pacient que és també veí i acaba sent família".

La doctora Furtat ha ressaltat, a més, la necessitat de reivindicar la figura del metge rural entre la societat: "Un element insubstituïble dins del sistema sanitari al qual fa falta posar en valor, perquè els focus sempre apunten als grans hospitals, però els consultoris de Benifaió, Tous o Quart de les Valls són igual d'importants; els pacients tenen dret a la millor atenció possible, sense importar el seu codi postal". Així mateix, ha agraït a la doctora March la seua "inestimable aportació" a la Medicina de la província de València durant més de quaranta anys.

Per part seua, Mompó ha recalcat que esta edició del premi "passarà a la història perquè l'arreplega la Dra. Maria Pilar March Leuba, primera dona a fer-ho, que ha dedicat més de quaranta anys de la seua vida a garantir que l'atenció mèdica de qualitat arribe a totes les veïnes i veïns de la província de València, independentment d'on visquen". "Figures com la de la doctora March dignifiquen la medicina rural, que és pròxima, humana i essencial per als nostres pobles; espere que el seu exemple inspire a les futures generacions de metges a seguir els seus passos", ha manifestat el president de la Diputació.

També et pot interessar

stats