Les tempestes de pluja, pedra i vent agranen el centre i el nord del territori i alteren el ritme de les processons de Divendres Sant

Jornada de forts contrastos i dies en els que les destinacions de la costa estan pràcticament al complet

Platja del Postiguet d'Alacant / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 de març 2024 - 16:01 Actualitzat: 29 de març 2024 - 21:38

Jornada de forts contrastos a la Comunitat Valenciana en el que és el primer gran període de vacances de l'any. Al matí s'han registrat temperatures quasi d'estiu i aquesta vesprada està previst que tempestes fortes agranen l'interior central i nord.

Les tempestes, de fet, han agranat el centre i el nord de la Comunitat Valenciana. La borrasca Nelson que afecta des de fa dies Espanya, cueja també al nostre territori en forma de pluja, pedra i vent. Les tempestes han deixat una baixada generalitzada de les temperatures en punts com ara la Costera i l'Alt Palància.

El sol ha fet acte de presència al litoral de la Comunitat Valenciana i gran part de l'interior, almenys durant el matí d’aquest Divendres Sant. Més de 25 ºC de màxima que s'esperen al llarg del dia han deixat una estampa primaveral a les destinacions de costa, plenes de turistes.

Fins i tot s’han vist estampes més pròpies de l’estiu amb platges a vessar, com la del Postiguet d'Alacant, on el passeig i l'arena estaven plens de turistes, tant nacionals com estrangers, que han decidit visitar la Costa Blanca per a gaudir d’uns dies de sol i relaxació a la vora de la mar. 

També a Gandia (Safor) s’han omplit les platges i els hotels tenen ja poques places lliures amb les reserves d'última hora. Beatriz Martínez, directora de l’Hotel RH Bayren de Gandia, ha dit, en declaracions a À Punt NTC, que gràcies a les persones que s’han fet l’ànim de viatjar a l’últim moment han arribat a l’inici del primer gran període vacacional de l’any amb una ocupació que frega el 100%. Les previsions són que les poques habitacions que queden lliures acaben ocupant-se.

Una situació molt semblant es viu a València, on la directora de l’Hotel Neptuno, Massiel García, afirma que en una setmana s’han completat pràcticament totes les habitacions.

Està clar que la meteorologia ha pesat a l'hora de triar la Comunitat Valenciana com a destinació, però una volta ací, els visitants es deixen dur per l'ambient i la gastronomia. I, fins que l'oratge ho permeta, alguns ja han fet el primer tast de mar.

Ja de vesprada, un front que ha arribat per l'interior del territori procedent de les províncies de Conca i Albacete desplaçat cap a l'est ha deixat ruixats i alguna tempesta, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a través del seu compte d'X.

L'aigua ha anat acompanyada de fortes ratxes de vent que, en alguns casos, han arribat als 84 km/h. Segons les previsions d'Aemet, quan el front es desplace cap al nord, podria deixar tempestes amb més vent i granís, especialment a la meitat nord de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, l'Agència Valenciana de Meteorologia (Avamet) ha informat, també a través d'X, que el pas del front ha fet baixar molt les temperatures, sobretot a les comarques del centre i del nord del territori. En alguns casos, el descens ha sigut de fins a 10 ºC en pocs minuts. Pel que fa a la pluja, afirmen que s'han acumulat 22 l/m² al Toro (Alt Palància), 21 l/m² a Alpont (Serrans) i 18 l/m² a Xodos (Alcalatén).

També et pot interessar

stats