El vent tomba una tanca publicitària sobre uns cotxes d’un concessionari a Xàtiva

El Consorci Provincial de Bombers de València ha rebut sis avisos d’actuació per elements de façanes

Una tanca publicitària ha caigut per culpa del vent sobre aquests dos cotxes
Una tanca publicitària ha caigut per culpa del vent sobre aquests dos cotxes / Diaridigital.es

La borrasca Nelson deixa aquest divendres la seua empenta a la Comunitat Valenciana, que durant la vesprada ha vist com un dia que havia començat amb sol, altes temperatures i platges plenes, s’ha capgirat amb l’aparició d’un front que ha deixat ruixats i fortes ratxes de vent. Precisament a causa del vent una tanca publicitaria ha caigut damunt de dos vehicles al concessionari Autos Blázquez de Xàtiva (Costera). La caiguda els ha destrossat.

El propietari del concessionari ha valorat en 30.000 euros els danys provocats per la caiguda de la tanca. La tanca està situada al centre comercial de Xàtiva i, en caure, també ha desplaçat la caseta de fusta que serveix d'oficina per al concessionari, segons ha explicat el propietari, Jesús Blázquez.

"Per al que haguera pogut passar...", remarca Blázquez després de l'esglai. L'empresari també ha explicat que fins dimarts o dimecres no es podran retirar la tanca ni els vehicles afectats per la caiguda.

Carlos Martínez, treballador d'un negoci a l'altre costat del carrer, ha explicat que tot ha passat molt ràpidament. "De colp, ha vingut un aire molt fort i ha tirat el cartell sobre els vehicles", ha recordat als micròfons d'À Punt NTC. Afortunadament, "no hi havia ningú passejant, estava tot molt tranquil", ha assegurat.

Un dels cotxes aplastats per la tanca abatuda pel vent a Xàtiva, vist de prop
Un dels cotxes aplastats per la tanca abatuda pel vent a Xàtiva, vist de prop / Diaridigital.es

A més, els bombers del Consorci Provincial de València han rebut durant aquest divendres sis avisos d’actuació per elements de façanes que han caigut a causa del vent com ara vidres, cornises o antenes, i també de branques d’arbres, segons ha pogut confirmar À Punt. Afortunadament, cap dels avisos era de gravetat.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha alertat, a través del seu compte d’X que, aquest divendres, gran part de la Comunitat Valenciana té actives alertes nivell groc per vent. Per tant, recorden als conductors i conductores que, si no poden agafar el cotxe, intenten evitar aquestes zones i paren molta atenció a la informació meteorològica. També que moderen la velocitat a límits de seguretat i, si és necessari, que busquen una zona segura per a parar el vehicle fins que amaine el vent. A més, recorden que els vehicles grans i les motos corren més risc de bolcar a causa de l’aire. 

També et pot interessar

stats