Dissenyen uns pantalons per a facilitar l'autonomia de persones amb mobilitat reduïda

Els pantalons de la firma valenciana MeuTeu Co-design Lab es posen pel cap, i s'ha garantit la compatibilitat entre la funcionalitat i l'estètica

Responsables de la signatura de moda social i sostenible MeuTeu Co-design Lab
Responsables de la signatura de moda social i sostenible MeuTeu Co-design Lab / Europa Press

L'empresa de moda social i sostenible MeuTeu Co-design Lab ha dissenyat uns pantalons que es posen pel cap, per la qual cosa es facilita l'autonomia de persones amb mobilitat reduïda a l'hora de vestir-se. Aquesta innovadora peça, que pretén fer més senzill aquest procés a persones en cadira de rodes, és un prototip que ha sigut elaborat sobre la base de processos de codisseny, amb la col·laboració de l'Associació Valenciana d'Espina Bífida, en els quals han participat potencials usuaris.

A més, s'ha garantit la total compatibilitat entre la funcionalitat i l'estètica. "La moda, fins ara, no està feta per a tots", segons indica Ana Fialho, CEO de l'empresa. "Des del principi, teníem clar que volíem treballar no sols la part funcional, sinó, també, l'estètica. Volem que totes les persones tinguen accés a moda que els siga còmoda, útil i els satisfaga estèticament". 

El prototip de pantalons està sent sotmés a un procés de testatge i validació per persones en cadira de rodes, per part dels dissenyadors i altres socis d'Aveb.

MeuTeu Co-design Lab és un dels quinze projectes que han participat en la tercera convocatòria de Col·lab, l'acceleradora de projectes d'innovació social de Las Naves.

Campanya de micromecenatge

Per a produir les primeres unitats dels pantalons, la signatura obrirà una campanya de micromecenatge. A més, planeja ampliar la seua gamma de peces i vendre-les en col·laboració amb associacions que treballen amb persones amb mobilitat reduïda, com Aveb, "de manera que puguen obrir una nova via d'ingressos diferent per a finançar els seus projectes", detalla Fialho.

També et pot interessar

stats