Paratges naturals plens i vigilància reforçada

La Policia de la Generalitat realitza tasques vigilància preventiva en paratges com la Ruta de l'Aigua de Xelva, davant l'afluència massiva de visitants 

 

La Policia de la Generalitat intensifica la vigilància preventiva en les zones recreatives de la Comunitat Valenciana per a evitar els incendis forestals / Xavi Carrau

Enmig del primer gran pont festiu sense restriccions a la Comunitat Valenciana, el bon temps i la disminució de casos de la pandèmia han ajudat a omplir de gom a gom cada racó de la Comunitat Valenciana aquesta Setmana Santa.

L’increment de visitants a les destinacions d'interior i de muntanya ha fet extremar les precaucions per tal d'evitar els temuts incendis forestals. Per això s’ha intensificat la vigilància a les zones recreatives i els parcs naturals més emblemàtics de tot el territori valencià. 

Patrulles de la Policia Local i Autonòmica vigilen la ruta de l'Aigua de Xelva
Patrulles de la Policia Local i Autonòmica vigilen la ruta de l'Aigua de Xelva / Xavi Carrau

En total, 150 patrulles de la Policia de la Generalitat fan tasques de prevenció, informació i conscienciació durant aquestes vacances, amb més de 600 professionals entre personal tècnic del Centre de Coordinació d'Emergències, el Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, personal tècnic forestal, agents mediambientals i personal en els observatoris fixos, unitats de prevenció i centrals de prevenció d'incendis. A més, s'ha incrementat un 9% el personal de la sala del telèfon únic d'emergències 112 de la Comunitat Valenciana durant aquestes setmanes.

Tot i que els boscos estan humits per la pluja dels últims dies, no es pot abaixar la guàrdia, i per això els agents informen la ciutadania de la importància d’apagar bé les puntes de cigarret o de depositar el fem i el vidre als contenidors habilitats per a evitar un possible incendi forestal. A més, demanen telefonar al 112 per a conéixer el nivell de preemergència abans de fer qualsevol excursió a punts on hi haja molta massa forestal i no fer foc en zones precintades, ja que està totalment prohibit.

Al nostre territori l'any passat es van cremar 785 hectàrees de superfície forestal en 240 incendis. A aquest dispositiu de vigilància se sumen els efectius dels consorcis provincials de bombers, bombers municipals i forces i cossos de seguretat de l'Estat.

A més, el Consell ha posat en marxa una campanya de conscienciació en matèria de prevenció d'incendis forestals que apel·la a la corresponsabilitat i el sentit comú de la ciutadania per a preservar la natura.

En aquest període, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica prohibeix realitzar cremes de restes agrícoles, encara que estiguen autoritzades pel pla local de cremes, així com fer fogueres als terrenys forestals o a menys de 500 metres d'aquests.

També et pot interessar

stats