Les disfresses d''El juego del calamar' s'esgoten per a Halloween tot i les recomanacions

Les tendes s'adapten contrarellotge a l'altíssima demanda arran d'una sèrie que està creant molta polèmica, perquè l'han vista molts menors, quan és d'una violència extrema

Disfressa de la popular sèrie
Disfressa de la popular sèrie

La sèrie El juego del calamar arrasa en Netflix amb 142 milions de visualitzacions i quan falten deu dies per a la nit de Halloween, les disfresses dels personatges s'esgoten només arriben a les tendes. El fenomen de televisió, com era previsible, serà el gran triomfador en aquesta festivitat i els carrers s'ompliran de gent amb l'uniforme roig i la màscara negra.

Internet és, de moment, l'única manera de poder comprar la disfressa. Les tendes físiques s'adapten contrarellotge a l'altíssima demanda arran d'una sèrie que està creant molta polèmica, perquè l'han vista molts menors, quan és d'una violència extrema.

Amb la granota roja dels protagonistes d'El juego del calamar esgotada a les botigues, els clients busquen alternatives amb les granotes roges d'una altra coneguda sèrie espanyola, La casa de papel. Marta García, dependent en una tenda de disfresses de Burjassot, ha explicat a À Punt que a l'espera que arriben la roba dels personatges de la sèrie sud-coreana, els fans d'aquesta sèrie de moda ho fan reutilitzant la granota de color semblant de la coneguda sèrie de televisió espanyola i pintant la màscara a mà.

"Tenim els models d'adults i de xiquets i s'estan venent bastant, ens n'entren un munt cada setmana i a mesura que entren es van esgotant. També tenim la màscara del líder i aquest dijous esperem que ens entren les màscares originals", explica.

L'empresa gallega de disfresses, complements i decoració per a festes Don Disfraz ha registrat un nou rècord amb la disfressa d'El juego del calamar, del qual ha venut ja 1.200 unitats en tan sols una setmana. S'ha convertit en el llançament més demandat de l'empresa. La disfressa fabricada a Espanya rep unes 200 comandes per dia, i ja n'han enviat 3.000 unitats a tot Europa.

Elements de la disfressa que es poden trobar a botiques i internet
Elements de la disfressa que es poden trobar a botiques i internet
Les màscares d''El Juego del Calamar'
Les màscares d''El Juego del Calamar'

Una sèrie que no han de veure els menors

Mentrestant, la sèrie preocupa als centres eductius perquè els menors estarien replicant i imitant al pati del centre els macabres jocs d'una de les sèries més vistes de Netflix. Alguns equips docents han enviat circulars a les famílies advertint que han detectat entre els estudiants actituds i jocs relacionats amb una sèrie que no està recomanada a menors de 16 anys.

Docents i psicòlegs insisteixen que les imatges i valors transmesos en aquesta sèrie poden perjudicar seriosament els xiquets de l'etapa d'infantil i primària. Alguns centres escolar, per a frenar aquesta onada d'imitació i difusió, han decidit prohibir disfresses relacionades amb la sèrie per a les pròximes festes de Halloween.

També et pot interessar

stats