La taüt d'‘El juego del calamar’, reclam en l’obertura de Funermostra

En el certamen s’han vist propostes com la recreació del sarcòfag de Tutankamon o unes urnes fetes amb pòsits de café

El taüt de 'El juego del calamar' a Funermostra
La taüt d'El juego del calamar' a Funermostra / À Punt NTC

L’ona expansiva de la sèrie El juego del Calamar arriba fins a límits insospitats. Aquest dimecres ha obert les portes Funermostra, el certamen internacional de productes i serveis funeraris que se celebra a Fira València, on un dels grans atractius ha sigut la rèplica de la taüt d’aquesta producció de Netflix, que ha batut tots els rècords històrics de visualitzacions de la plataforma. 

Aquest esdeveniment, obert fins al divendres 22, és considerada com la gran convocatòria professional del sector funerari. Més de 10.000 metres quadrats i prop d'un centenar d'expositors entre empreses, marques i institucions presenten els seus productes i solucions innovadores al sector.

Entre les novetats de l’edició d’enguany s’han vist propostes tan curioses com la recreació del sarcòfag de Tutankamon o unes urnes fetes íntegrament amb solatges de café.

En el recinte firal s'ha creat un xicotet llac per a mostrar que és possible tindre una opció més “verda” en els cementeris. Una artesana ha construït in situ urnes en forma de pedra per a depositar les cendres al peu de l'estany. Una manera diferent d'acomiadar als sers estimats i una alternativa necessària davant la crisi mediambiental.

També s'ha celebrat una taula redona en la qual s'han presentat alternatives a la inhumació i a la cremació: la hidròlisi alcalina, que consisteix a dissoldre en un tanc les restes, o la congelació. Ambdues són opcions més ecològiques però encara no estan regulades a Espanya.

Les noves tecnologies també tenen cabuda en el sector funerari. Una empresa murciana ha instal·lat en 400 punts d'Espanya una aplicació amb codi QR per a enviar missatges i fotografies als vetlatoris en temps real des de qualsevol punt del planeta. Però la novetat d'enguany és la celebració de cerimònies en streaming per a poder estar des de la distància.  

També et pot interessar

stats