La direcció de Ford i els sindicats d'Almussafes es reuneixen per a tornar a aplicar un ERTO

L’actual expedient de regulació temporal d'ocupació caduca el 31 de juliol 

Planta de Ford a Almussafes
Imatge d'arxiu de la planta de Ford a Almussafes / À Punt NTC

La direcció de Ford i els sindicats de la factoria valenciana d'Almussafes tenen aquest dimecres una nova reunió per negociar que la fàbrica puga tornar a acollir-se a l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), que acaba els pròxims dies.

La fàbrica valenciana encadena diversos ERTO a causa de l'escassetat de components i microxips. Unes tensions en la cadena de subministraments s'han vist agreujades per la situació geopolítica a l'est d'Europa i el trànsit marítim.  

Així, els sindicats i l'empresa es reuneixen aquest dimecres a les 09:00 hores per a iniciar les negociacions i tractar la fórmula i les condicions per les quals tornar a aplicar un ERTO a la factoria.

L'últim expedient en vigor s’aprovà el mes de març passat, amb quinze dies de parades en la fabricació de vehicles i motors. Després va quedar prorrogat fins al 31 de juliol amb quinze dies més de parades, ja que la reforma laboral aprovada pel Govern permet la pròrroga dels ERTO sense necessitat de negociar-ne un altre nou quan les circumstàncies són les mateixes, tal com va exposar l'empresa en el seu moment. Aquest expedient va tirar avant amb el vot a favor de la UGT i el rebuig de la resta de sindicats.

Durant aquestes parades de producció, la plantilla percep un 80% del salari i el 100% de les pagues, preservant l’antiguitat i les vacances.

El calendari dels ERTO de la factoria de Ford a Almussafes s'ha vist periòdicament subjecte a modificacions de dates per a ajustar la producció a la cadena de subministrament.

També et pot interessar

stats