Dinars i sopars de Nadal tornen a omplir els restaurants de la Comunitat Valenciana

Les celebracions han començat amb moltes ganes de festa, després de dos anys de restriccions per la pandèmia

Comensals gaudeixen dels primers dinars de Nadal després de la pandèmia / À Punt NTC

Aquest divendres és el dia gran dels dinars i sopars d'empresa. Tot està reservat des del mes de novembre i el sector de l'hostaleria posa el cartell de complet amb dades de rècord. Els dinars han començat amb moltes ganes de festa i els sopars coronaran una jornada de germanor que s'amplia al cap de setmana, després de dos anys de restriccions per la pandèmia.

Al restaurant El Temple, a la ciutat de València, el gerent ens conta que ja des de fa temps reben telefonades per a reservar: “Al novembre ja ho teníem ple.” Aquesta recuperació dels sopars d’empresa ha sigut “una alegria per als restauradors, perquè venim de dos anys frustrats per la covid”.

En l’ambient és palpable: “Hi ha molta alegria, la gent té moltes ganes d'eixir”, ens conta l’hostaler. La clientela comparteix l’optimisme i l’agraïment per tornar a gaudir de les grans reunions. “Una passada, hem encertat el dia, hem encertat el menú, i molt a gust.” “S'agraeix ajuntar-nos tots sense restriccions", assegura.

Aquest divendres els dinars han començat de menys a més i a mitjan vesprada s'animava l'ambient. Amb l’ambient festiu no és estrany que la clientela haja volgut allargar el moment, i els comensals del migdia han hagut de fer lloc als que volen sopar. “Ara estem acabant de dinar. Però bé, qui sap com acabarà?” Un contratemps per als establiments, com ens conta Jorge Mora, del Restaurant Capri, a Alacant, “Ara estem alçant la gent, que estan acabant de dinar per tal d’arreplegar-ho tot i netejar la sala i ja després, els sopars”. 

I mentrestant, els controls d’alcohol s’intensifiquen

Precisament per la concentració de dinars i sopars d'empresa, a les principals ciutats de la Comunitat Valenciana estan fent-se controls d'alcohol i drogues en vies interurbanes i carreteres principals. Aquest divendres comença l'últim cap de setmana abans de Nadal i l'objectiu és garantir la seguretat viària i evitar accidents. Entre les persones que van de festa s'estén l'opció de triar un conductor que no bega alcohol per a evitar riscos i multes. 

També et pot interessar

stats