Dilluns comença la vacunació massiva a la Comunitat Valenciana

El dispositiu permetrà vacunar 4.000 persones als quatre grans centres de vacunació valencians

Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Centre de vacunació massiu a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València / Conselleria de Sanitat Universal

La Comunitat Valenciana començarà dilluns que ve el procés de vacunació massiva als quatre grans centres habilitats a Castelló de la Plana, València, Elx i Alacant. El dispositiu, que disposa de vora mil professionals, permetrà vacunar 4.000 persones cada hora, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal.

Aquests quatre grans punts de vacunació, que han sigut preparats i dotats de tot el material sanitari necessari, són la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, la Ciutat de la Llum d'Alacant, la Institució Firal Alacantina (IFA) d'Elx i l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

A més, per a dur a terme el procés d'immunització de la població valenciana contra la Covid-19, s'utilitzaran també els díhuit punts de vacunació que ja estan en funcionament, i en els quals s'està immunitzant en aquests moments la població compresa en la franja d'edat de 60 a 69 anys.

D'altra banda, el departament que dirigeix Ana Barceló ha habilitat també 48 zones bàsiques de salut dels departaments de Salut, distribuïdes per la Comunitat Valenciana. Aquests punts de vacunació estan situats als centres d'Atenció Primària de la zona bàsica corresponent.

Així, segons Sanitat Universal, la Comunitat Valenciana està preparada per a administrar fins a unes 500.000 dosis de vacunes a la setmana, tot això depenent de l'arribada de les dosis al territori.

Des de la Conselleria recorden que perquè el procés transcórrega amb normalitat, és important que la persona acudisca a l'hora que ha sigut citada de manera puntual, i fins i tot uns minuts abans, per a evitar esperes innecessàries.

També et pot interessar

stats