Díhuit investigats i un detingut per robatoris de cítrics en la Costera i la Ribera Alta

Furtaven les taronges dels camps i després, amb la documentació falsificada, la venien en establiments on els les pagaven en l’acte i en efectiu

Agents de la Guàrdia Civil, en un dels operatius en què van detectar mercaderia furtada
Agents de la Guàrdia Civil, en un dels operatius en què van detectar cítrics furtats en comarques veïnes / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil investiga díhuit persones, quinze homes i tres dones, i ha detingut un altre home per estar presumptament implicades en el robatori de quasi 2.000 quilos de cítrics dels camps de la Ribera i la Costera. El repunt del preu dels cítrics feia este producte molt atractiu per als imputats, que venien la mercaderia presumptament furtada en establiments que els la pagaven en efectiu i en l’acte, com expliquen fonts del cos. Ara, els jutjat els investiga per presumptes delictes de robatoris.

“El benefici de les sostraccions era alt gràcies, en gran mesura, al valor elevat dels cítrics en la campanya”, detallaven des de la Guàrdia Civil. En les diverses operacions policials, els agents s’han incautat de 1.800 quilos de taronges i mandarines.

La investigació de la Guàrdia Civil es va centrar en els punts de compra de taronges, on els autors aconseguien el benefici econòmic. Els agents van localitzar documentació falsa, que lliuraven en els establiments que els compraven la mercaderia, per a poder justificar la procedència de la fruita i vendre els cítrics.

Els investigats es quedaven en els camps d’on volien furtar la collita per a collir els cítrics que volien sostraure. Quan ja la tenien recollida, avisaven el conductor de la furgoneta que empraven per a transportar la fruita, la carregaven ràpidament en el vehicle i la portaven fins al punt de venda, com detallen fonts de la Benemèrita.   

També et pot interessar

stats