Dia àlgid de la quarta onada de calor de l'estiu

S'ha activat l'avís groc al litoral sud de Castelló i l'interior nord i litoral nord de la província de València, on es podrien superar els 36 graus. Durant la nit, les mínimes no baixaran en molts municipis dels 25 graus 

Un home es refresca en una font a València per a sufocar la calor aquest mes d'agost
Un home es refresca en una font a València per a sufocar la calor aquest mes d'agost / Eduardo Manzana (Europa Press)

Els termòmetres continuaran pujant aquest dilluns en un dels "dies àlgids" d'una nova onada de calor, la quarta que es registra aquest estiu. Un total de 35 províncies estaran en alerta per avís taronja i groc per altes temperatures.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, una llengua de calor travessa la península de sud-oest a nord-est i deixarà temperatures per damunt de quaranta graus en el sud i el centre del país, però també temperatures pròximes als quaranta graus als Pirineus.

Ací a la Comunitat Valenciana ens salvem aquesta vegada d'aquestes temperatures extremes, tot i que s'ha activat l'avís groc al litoral sud de Castelló i l'interior nord i litoral nord de la província de València, on les temperatures podrien superar els 36 graus.

I especialment patirem durant la nit, amb temperatures mínimes que no baixaran en molts municipis dels 25 graus

D'acord amb els experts, les temperatures per a dormir és millor que se situen prop dels 18° C a 21° C. La falta de confort tèrmic a causa de les altes temperatures nocturnes dificulta el descans i genera diverses disfuncions en l'organisme.

Nivell de risc aquest dilluns a la Comunitat Valenciana
Nivell de risc aquest dilluns a la Comunitat Valenciana / Conselleria de Sanitat
Previsió de temperatures aquesta nit a la Comunitat Valenciana
Previsió de temperatures aquesta nit a la Comunitat Valenciana / Conselleria de Sanitat

En aquesta onada de calor, que va començar diumenge i s'estendrà probablement fins dijous, es produirà en els pròxims dies un ascens progressiu de les temperatures en bona part de la Península i les Balears, a causa de la forta insolació sobre una massa d'aire càlida i estable. L'AEMET ha avançat que dilluns i dimarts seran "els dies àlgids" d'aquest episodi.

Les temperatures continuarien descendint divendres, la qual cosa donaria fi a l'episodi de l'onada de calor, si bé continuaran sent elevades a les valls del sud-oest peninsular i a les depressions del nord-est. A més, el cap de setmana és probable que es produïsca un descens tèrmic més acusat.

També et pot interessar

stats