Altes temperatures a les portes de la quarta onada de calor de l'estiu

Sanitat decreta risc mitjà per calor en municipis de nou comarques de l’interior valencià

Dues banyistes es refresquen a la platja de la Malva-rosa de València
Dues banyistes es refresquen a la platja de la Malva-rosa de València / Eduardo Manzana (Europa Press)

Comença el cap de setmana amb unes temperatures que es mantindran significativament altes durant aquest dissabte, especialment a l’interior, i de manera prèvia a l'inici de la quarta onada de calor de l’estiu que s'inicia diumenge i que s’estendrà al llarg de la setmana vinent. 

Davant d’aquesta situació, la Conselleria de Sanitat ha decretat el nivell de risc mitjà per calor en una quarantena de municipis dels Ports, el Racó d’Ademús, els Serrans, la Plana d’Utiel-Requena, la Vall de Cofrents-Aiora, la Ribera Alta, la Costera, la Vall d’Albaida i l’Alt Vinalopó.

A més, s’espera una nit tropical amb temperatures que no baixaran dels 20 °C en tot el territori, i que en diversos punts de la Plana Alta i la Marina Baixa superaran els 25 °C. 

Una quarantena de municipis es troben en risc mitjà per calor
Una quarantena de municipis es troben en risc mitjà per calor / GVA

En aquest context, Sanitat recomana evitar l’exposició al sol, especialment entre migdia i les 17:00 hores, així com fer exercici físic en les hores més caloroses. També s’aconsella beure molt de líquid, evitar les begudes amb cafeïna, alcohol o ensucrades, que poden afavorir la deshidratació; menjar fruita i verdura i buscar llocs frescos. A més, es recomana vigilar especialment les persones majors, les persones malaltes i els menors de quatre anys.

També et pot interessar

stats