La DGT augmenta la vigilància de les distraccions al volant com l'ús del mòbil

Els telèfons són un dels principals motius de distracció dels conductors i multiplica per quatre el risc de patir un sinistre

Un conductor mira el seu telèfon móvil
Un conductor mira el seu telèfon mòbil / Shutterstock

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa una nova campanya de vigilància per a posar fi a les distraccions al volant, entre altres a l'ús del mòbil, ja que és el factor més freqüent dels accidents mortals.

La campanya, que comença aquest dijous i suposarà un increment d'agents en les carreteres, comptarà també amb 216 càmeres instal·lades en les carreteres per a detectar l'ús de dispositius mòbils durant la conducció.

Els telèfons mòbils són actualment un dels principals motius de distracció dels conductors i el seu us multiplica per quatre el risc de patir un sinistre.

Més de 300 morts per distraccions

Segons les dades de la DGT en 2020, les distranccions durant la conducció van ser, per cinqué any consecutiu, la principal causa d'accident. Van suposar el 31 per cent del total de sinistres, amb 319 morts, això significa un increment en 3 punts respecte a 2019.

No obstant això, adverteix que hi ha altres factors a tindre en compte que poden distraure els conductors, com fumar mentre es condueix -que multiplica per 1,5 el risc de patir un accident-, la son, la fatiga i l'ús de navegadors.

Sis punts de sanció

Per això, la DGT recorda que la reforma de la llei de trànsit preveu que s'incremente la retirada de punts del carnet de tres a sis per cometre aquest tipus d'infracció.

Setmana Europea de la Mobilitat

Aquesta campanya coincideix amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que tracta de sensibilitzar tant a responsables polítics com a ciutadans sobre les conseqüències negatives de l'"ús irracional del cotxe a la ciutat" i que impulsa els beneficis d'altres transports més sostenibles com l'autobús i la bicicleta, a més dels desplaçaments a peu.

També et pot interessar

stats