Deu postes de sol idíl·liques a la Comunitat Valenciana

Veure com es pon el sol és una de les activitats perfectes per als últims dies de l'estiu. No sols ens ajuda a connectar amb la natura, sinó que també ens motiva a eixir de casa i conéixer els preciosos paratges del territori valencià

Les vistes del capvespre des de l'Illa de Tabarca
Les vistes de la posta de sol des de l'illa de Tabarca / Illa de Tabarca Turisme

Arriba la recta final de l'estiu i cal aprofitar els últims dies de vacances, especialment ara que les altes temperatures donen un respir. Encara que tornem la rutina, les ganes d'explorar el paisatge valencià continuen ben presents.

Per això, una de les activitats idònies d'aquesta època de l'any és veure la posta de sol, ja que amb les temperatures més baixes, ens podem desplaçar amb menys dificultat i gaudir d'aquesta meravella de la naturalesa, al mateix temps que descobrim nous paratges.

Perquè no et perdes les millors postes de sol de la Comunitat Valenciana, hem preparat una llista de deu llocs indispensables des d'on poder veure-les en tota la seua esplendor.

1. Platja del Nord de Peníscola

Els colors del capvespre es reflecteixen en les aigües de la platja del Nord de Peníscola (Baix Maestrat) que, amb el castell del Papa Luna de fons, fa d’aquesta una imatge inoblidable. La posta de sol es pot veure des de l’arena o des de l’aigua, aprofitant alguna de les eixides amb vaixell que s’organitzen.

2. L’ermita de Santa Llúcia i Sant Benet d’Alcossebre

Vistes des de l'ermita
Vistes des de l'ermita / Ajuntament Alcossebre

Amb vistes a les illes Columbretes i les comarques del Baix Maestrat i la Plana Alta, l’ermita d’Alcossebre té unes vistes envejables. El temple, dedicat a santa Llúcia i sant Benet, se situa a 312 metres sobre el nivell del mar. A més, a banda de gaudir de la posta de sol, es pot visitar aquesta capella d’estil barroc valencià del segle XVII. Una bona idea és fer-ho a través de les excursions que organitza Turisme Alcossebre.

3. Desert de les Palmes de Benicàssim 

El parc natural del Desert de les Palmes és tan gran i divers que abasta els termes municipals de Benicàssim, Cabanes, la Pobla Tornesa, Borriol i Castelló de la Plana. Al paratge hi ha els cims de la mola del Morico i el Bartolo, des d’on es pot observar la costa des de diferents perspectives.

Aprofitant l’encant del lloc, l’Ajuntament de Benicàssim organitza rutes per a gaudir de la posta de sol estiuenca. 

4. Estanys d’Almenara

En la marjal d’Almenara (Plana Baixa) es troben els estanys, una zona amb tres llacunes d’aigua dolça i una xicoteta muntanya anomenada Penya de l’Estany, des d’on es pot veure un capvespre de luxe, acompanyat pels sons de la gran varietat de fauna que forma la biodiversitat del paratge.

5. Mirador del Garbí

En la serra Calderona es troba el Garbí, un mirador situat a 600 metres d’altitud i al qual s’accedeix des dels municipis de Torres Torres (Camp de Morvedre) o Serra (Camp de Túria). El paratge convida a fer rutes amb diferents nivells de dificultat mentre es gaudeixen d’unes vistes espectaculars a la posta de sol.

6. L’Albufera de València

Un dels llocs valencians més típics, però indispensables per a veure el capvespre, és l’Albufera de València. El més recomanable és fer-ho des d’una barca a través de les múltiples opcions que ofereixen els negocis locals. Per a respectar el veïnat i evitar problemes d’aparcament, s’aconsella acudir amb transport públic a algunes de les diverses ubicacions des de les quals es pot viure aquesta experiència.

7. Muntanyeta dels Sants de Sueca

Capvespre a la Muntanyeta dels Sants
Capvespre a la Muntanyeta dels Sants / Turisme Sueca

Rodejada d’arrossars està la Muntanyeta del Sants de Sueca (Ribera Baixa), un enclavament que fa 27 metres, amb molt d’encant i amb vista al cultiu més simbòlic de la identitat valenciana. Al paratge, a més, s’assenta l'ermita o santuari dels Sants de la Pedra, una edificació d'origen medieval construïda en honor als sants Abdó i Senén.

8. L’skyline de Benidorm

La silueta urbana de Benidorm (Marina Baixa), l’horitzó que dibuixen els edificis més alts de la ciutat a peu de platja, ofereix una vista diferent de la posta de sol. L’emblemàtic mirador Balcó del Mediterrani és una de les millors localitzacions per a gaudir-lo, ja que ofereix vistes tant a la silueta urbana com a la mar.

9. Illa de Tabarca

L'illa de Tabarca és una destinació turística habitual en l’època estival, però açò no li lleva atractiu. Un passeig pel poble per a conéixer el seu passat com a refugi de pirates barbarescos o una visita a les muralles que envolten el nucli urbà, declarades conjunt historicoartístic i bé d'interés cultural, són algunes de les activitats que es poden fer abans de contemplar la posta de sol des de terra o des de mar.

10. Parc natural de la Llacuna de la Mata i Torrevella

La mescla del color rosa de l’aigua i de les tonalitats del cel al capvespre fan de la llacuna de Torrevella (Baix Segura) un lloc digne de postal durant la posta de sol. Encara que per a preservar el seu ecosistema amb altes concentracions de sal no es pot prendre el bany, es pot gaudir igualment d’aquest espectacle de la natura, un dels pocs llacs amb aigües de color rosa que es poden trobar al món.

Per a conéixer més sobre les característiques d’aquest paratge únic, Parcs Naturals de la Generalitat Valenciana organitza rutes guiades gratuïtes amb reserva prèvia.

També et pot interessar

stats