Deu moments d’À Punt que no oblidarem

Fem un recull dels continguts més virals d’À Punt durant l’any 2020.

Deu moments d’À Punt que no oblidarem
31 de desembre 2020 - 08:00

La radiotelevisió pública valenciana contribueix a fer més gran el nostre imaginari. Són nous personatges, situacions, escenaris i moments que sense À Punt no coneixeríem. Aquest 2020 passarà a la història per molts motius, però també per alguns moments especials que, gràcies a À Punt, hem pogut viure i que costaran d’oblidar. A continuació, repassem els deu continguts d’À Punt més virals:

“És mejor eso que morirse”

Un equip d’À Punt NTC va eixir al carrer per a captar les primeres impressions de la tornada a escola, una de les entrevistades va ser la xiqueta del “és mejor eso que morirse”. Aquesta va ser la seua resposta quan li preguntaren per l’ús de la mascareta. El coronavirus ha copat, sens dubte, l’actualitat informativa del 2020, però també ha donat lloc a personatges com aquest. El mem que publicàrem en les xarxes socials d’À Punt va rodar ràpidament entre els usuaris i, fins i tot, va arribar a comptes de personatges públics i famosos. Ara aquesta lliçó de vida de la xiqueta ja ha calat en el nostre imaginari i l’usem en situacions quotidianes.

En el minut 07:55 trobem la notícia original completa on s’inclou la intervenció de la xiqueta.

Encarna cuida els seus tarongers amb 90 anys

Encarna va protagonitzar un dels reportatges de Terra viva, el programa de divulgació ambiental d’À Punt. Ella és agricultora i cada dia va en bicicleta al seu camp de tarongers, a Polinyà de Xúquer, per a regar-los i cuidar-los. Fins ací, res d’impactant, però quan coneixem que Encarna té 91 anys, aquesta dona es converteix en tot un exemple d’energia i superació. Aquest ha sigut un dels continguts del 2020 més compartits en les xarxes socials d’À Punt.

A partir del minut 25:25 trobaràs el reportatge complet sobre Encarna en ‘Terra viva’.

'La mort de Guillem', l’estrena més vista en la història d’À Punt

L’emissió de la pel·lícula va aconseguir que el prime time d’À Punt obtinguera un rècord històric, amb un 11,3% de quota d’audiència, i va reunir 201.000 valencians i valencianes davant el televisor. Per streaming, 7.000 persones més, des de 54 països diferents, van assistir a l’estrena. Aquesta repercussió es va notar també en les xarxes socials, on l’etiqueta #MortDeGuillemÀPunt va ser tendència número u en Twitter a la Comunitat Valenciana i també tendència a Espanya durant l’emissió de la pel·lícula i el debat posterior. L’etiqueta va registrar 19.400 piulades, més de 8.600 participants en la conversa i 32 milions d’impressions.

La mort de Guillem, a més, ha rebut el Premi de l’Audiovisual Valencià a la millor pel·lícula del 2020 –a més de millor guió i millor actriu protagonista–, està disponible per a veure-la a la carta en el web d’À Punt. També pots aprofundir en aquesta història mitjançant el reportatge multimèdia, disponible en apuntmedia.es.

El parlar apitxat de Nerea Sanfe en dir “al Japó la gent major”

L’ús de la nostra llengua sempre està en el punt de mira. I si es tracta amb humor, com ho feren Nerea Sanfe i Carolina Ferre en À Punt directe, de seguida és carn de mem. En aquest cas, és la pronúncia apitxada de Nerea Sanfe la que no passa desapercebuda per a Carolina Ferre i és que dir la frase “al Japó la gent major” per a algú amb aquest parlar no és cosa gens fàcil.

Samantha en 'À Punt directe'

Samantha ja és una convidada habitual al plató d’À Punt directe i cada vegada que hi acudeix les xarxes socials bullen. A més, en diverses ocasions ha aprofitat per a donar alguna exclusiva, com quan va anunciar la data d’estrena del seu senzill en valencià, Espere que tornes.

Un dels continguts de Samantha més virals van ser les imatges en exclusiva de la cantant de Beniarrés fent un càsting per a À Punt directe, molt abans d’entrar en l’acadèmia d’Operación triunfo.

El festival dels balcons

El presentador d’À Punt i humorista, Eugeni Alemany, juntament amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, va organitzar durant el confinament un festival de música als balcons. Tot aquell que disposara d’un instrument es podia sumar al concert en què tots alhora havien de tocar dos cançons ben populars: Amparito Roca i Paquito el Chocolatero. Aquesta iniciativa es va fer per a celebrar un dia de Sant Josep un poc atípic. El programa de ràdio d’À Punt Al ras, va ser testimoni en directe d’aquestes actuacions.

En el Twitter d’A Punt NTC pots veure com sonaven Amparito Roca i Paquito el Chocolatero en el festival dels balcons.

Mor Isabel-Clara Simó

La mort d’Isabel-Clara Simó va tindre molta repercussió en les xarxes socials i un dels nostres continguts va ser un dels més compartits. En concret, parlem d’una entrevista a l’escriptora en Plaerdemavida, on confessa que la primera vegada que va escriure en la seua llengua va plorar: “perquè era la primera volta que jo escrivia en la llengua en què pense”.

Torna a veure l’íntima entrevista que Plaerdemavida li va fer a l’escriptora Isabel-Clara Simó.

Un vídeo per a reivindicar l’ús del valencià com a llengua materna

El 21 de febrer és el Dia Internacional de la Llengua Materna i des de les xarxes d’À Punt es va crear un vídeo per tal de conscienciar de la importància de l’ús de la nostra llengua des de ben menuts. Sabies que com a mínim el 43% de les 6.000 llengües que es parlen al món estan en perill d’extinció?

Les reivindicacions trans a través de TikTok

El 2020 ha suposat l’arribada d’À Punt a noves finestres, com per exemple TikTok. En aquesta xarxa social un dels continguts més vistos ha sigut una part del monòleg d’Elsa Ruiz a Comediants, que aclareix que és una persona trans, “ni ‘travelo’, ni travestí, ni ‘transformer’”.

Yolanda i Eugeni Alemany, el tàndem d’'El diari de la quarantena'

'

La cara més amable de la pandèmia la trobem en les històries de les persones a casa. Molts han acusat la seua creativitat i entre ells no podia faltar el presentador i humorista Eugeni Alemany, que durant el confinament ens ha obert les portes de casa amb El diari de la quarantena. Ens ha fet el confinament més fàcil i ens ha presentat la seua família, cada dia amb una història diferent. En À Punt directe Carolina Ferre va entrevistar Eugeni i, per sorpresa, l’entrevista va incloure la intervenció de la seua dona, que d’amagat des del bany es va connectar a la videoconferència. El bon humor que desprén aquesta entrevista va calar entre els espectadors i va tindre molt de ressò en les xarxes socials d’À Punt.

També et pot interessar

stats