Dos detinguts per un delicte d'odi a València, un d'ells menor, per assetjar dos joves homosexuals

Les increpacions començaren en un autobús de l'EMT i acabaren amb les víctimes refugiades en una botiga comercial

Imatge d'arxiu d'un policia nacional
Un agent de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu / Policia Nacional (Europa Press)

La Policia Nacional ha detingut a València dos joves de 17 i 18 anys com a presumptes autors d'un delicte d'odi, després que insultaren i assetjaren dos més per la seua orientació sexual.

Els fets van començar la vesprada de divendres quan un grup de persones van increpar, insultar i amenaçar dos joves per la seua condició sexual en un autobús de l'EMT. La situació va arribar al punt que el conductor va frenar fora de parada perquè les víctimes baixaren a fi d'evitar "mals majors", segons ha explicat el cos policial en un comunicat.

Vora les huit de la vesprada les víctimes cridaren al 112 per a demanar ajuda, des d'una botiga, en què s'havien refugiat tement per la seua integritat. Segons advertien, havien entropessat a un centre comercial amb el mateix grup de l'autobús, que havia tornat a assetjar-los, "proferint tota mena d'insults homòfobs i amenaces", un fet que els va causar un gran estat d'ansietat i nerviosisme. Mentre cridaven al telèfon d'emergències una empleada de la botiga avisava el personal de seguretat.

La Policia Nacional va identificar els presumptes agressors i n'ha detingut dos, un dels quals és menor d'edat, com a presumptes autors d'un delicte d'odi per orientació sexual. Els dos arrestats, sense antecedents, han passat a disposició judicial.

També et pot interessar

stats