Detingut en una persecució a Catadau per anar pel carril contrari amb un vehicle robat i ferir els agents

La Guàrdia Civil també deté l’acompanyant per estar implicat en sostraccions de dins dels cotxes i agredir els policies

Dos agents de la Guàrdia Civil en un control, en una imatge d'arxiu
Dos agents de la Guàrdia Civil en un control, en una imatge d'arxiu / Guàrdia Civil

Havia robat un cotxe i va ser detingut quan circulava envaint el carril contrari per la CV-50, a l’altura de Catadau, després de perseguir-lo la Guàrdia Civil i fer cas omís a les indicacions perquè parara. A més, qui l’acompanyava dins del cotxe, també va ser detingut per estar implicat en robatoris i agredir els agents en el moment de la detenció. És una de les recents intervencions de la Guàrdia Civil, que ha finalitzat amb dos homes, de 40 i 44 anys detinguts.

Se’ls imputen el robatori d'un vehicle, amb el qual circulaven, dos robatoris d'objectes dels interiors dels cotxes i atemptat contra els agents de l'autoritat, a causa de les lesions que van causar als guàrdies civils en el moment de la detenció.

A més, al conductor del vehicle se li ha imputat un delicte de conducció temerària, un altre per conduir amb el permís retirat i un més per negativa a sotmetre's a les proves de detecció de drogues, segon informen des de la Guàrdia Civil. El jutjat de Picassent instrueix el cas.

Els fets van passar el 2 de maig, quan una telefonada ciutadana va advertir que un vehicle que anava per la CV-50 envaïa constantment el sentit contrari en la CV-50, en direcció cap a Carlet. Quan els agents van arribar al punt on els requerien, van localitzar el vehicle fent tombs per la calçada.

Els agents van activar els senyals lluminosos i acústics del vehicle, però el conductor va fer, durant diversos quilòmetres, cas omís a aquestes indicacions que pretenien detindre’l.

D'acord amb el relat de la Guàrdia Civil, mentre el perseguien, els agents van comprovar que el turisme ocupava, en nombroses ocasions, el carril contrari i obligava als altres vehicles que circulaven en sentit contrari a frenar per a evitar el xoc.

En un moment de la persecució, el cotxe se'n va eixir de la via i els dos ocupants del vehicle que anava envaint el sentit contrari van eixir corrents, camp a través, però els agents van aconseguir agafar-los.

Després de fer algunes comprovacions, els agents van constatar que el vehicle havia sigut sostret la nit anterior a Catadau i dins del turisme hi havia efectes també furtats d’altres vehicles d’aquesta mateixa població. Aquests objectes ja s’han retornat als propietaris. 

També et pot interessar

stats