Detingut un home per assetjar 25 dones d'entre 13 i 22 anys a les xarxes socials

L’home, que ha quedat en llibertat amb càrrecs. Els exigia, sota amenaces, un centenar fotografies d'índole sexual cada tres dies

Foto d'arxiu de la Policia Nacional
Foto d'arxiu de la Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut un home que va assetjar sexualment a través de xarxes socials 25 dones d'entre 13 i 22 anys de tot l’Estat, algunes de València. En concret, quinze de les víctimes són menors d'edat i la resta tenen entre 18 i 22 anys.

La investigació, denominada Ganímedes, es va iniciar el desembre de 2020 arran d'una denúncia interposada per una menor de catorze anys en una comissaria de Valladolid. Les primeres perquisicions van permetre corroborar la denúncia i que el presumpte autor era conscient de l'edat de la menor. Després de mesos d'investigacions es va aconseguir identificar i localitzar a l'individu en una localitat de Sevilla.

Per aquests fets l'arrestat va passar a disposició judicial com a presumpte autor dels delictes de corrupció de menors, producció de material pornogràfic infantil i amenaces. Agents especialitzats en ciberdelinqüència van sol·licitar autorització judicial per a l'extracció d'informació i anàlisi dels dos telèfons mòbils intervinguts així com l'accés i l'anàlisi del perfil anònim que utilitzava en la xarxa social per a enganyar les seues víctimes.

L'anàlisi dels agents va permetre detectar que, a través d'aplicacions per a xatejar o xarxes socials freqüentades per adolescents, l'arrestat buscava víctimes molt joves, de 13 a 22 anys.

L’home feia servir dades fictícies amb la finalitat d'ocultar la vertadera identitat, es presentava com un jove empresari i utilitzava com a reclam una oferta de treball com a acompanyant d'esdeveniments, oferint-los diners i regals, com ara telèfons mòbils d'alta gamma o complements de moda.

Els investigadors van detectar que la quantitat d'arxius que havien de remetre a l'investigat rondaven les 100 fotos cada tres dies, la qual cosa portava les menors a un alt nivell d'estrés. Així mateix, algunes víctimes han necessitat tractament psicològic, per qüestions d'ansietat i trastorns del son, arribant inclús a autolesionar-se.

Dimarts passat es va procedir a la detenció del ciberassetjador i ha passat a la disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Carmona que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

També et pot interessar

stats