Detingut a Oriola un pròfug de la justícia neerlandesa acusat de tràfic de drogues i d'armes

L'arrestat va ser localitzat a través de l'anàlisi de les imatges de diverses càmeres de seguretat

Foto d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil
Foto d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil / GUARDIA CIVIL

La Guàrdia Civil ha detingut a Oriola a un home de 43 anys buscat per un jutjat neerlandés, acusat dels delictes de tràfic de drogues i comerç il·lícit d'armes.

Les investigacions que van portar a la detenció del fugitiu es van iniciar al març, quan la Guàrdia Civil i la Policia Local de Rojals van rebre informació que un home, pròfug de la justícia dels Països Baixos, es trobava ocult en la zona d'Oriola o els seus voltants.

En una primera fase, els agents van analitzar meticulosament hores d'imatges de càmeres de seguretat de les localitats on se sospitava que el fugitiu podria estar movent-se i, després d'un detallat rastreig, van vincular una veïna Oriola com a parella del pròfug, per la qual cosa es van dirigir al domicili d'aquesta, situat en una urbanització.

Una vegada confirmada la presència del fugitiu a l'interior de l'habitatge, es va establir un dispositiu de vigilància amb l'objectiu de dur a terme la seua detenció de manera segura i efectiva.

Així, el passat 3 de juny, a primera hora del matí, els agents van observar com l'arrestat eixia de la casa carregant una maleta, aparentment amb intenció d'abandonar el país. En aquest moment, els agents el van detindre, tot i que el fugitiu va intentar dificultar la identificació presentant un passaport falsificat.

A més de ser detingut en virtut de l'Orde europea de detenció i lliurament (OEDE) de les autoritats judicials de Països Baixos, l'home també s'enfronta a càrrecs per falsificació de document públic.

Després de la detenció, el fugitiu va ser traslladat al jutjat central d'instrucció núm. 3 de Madrid, on després va ingressar a la presó per a extradir-lo als Països Baixos.

També et pot interessar

stats