Detingut per maltracte animal el propietari d'una residència canina d'Alzira

Està acusat d'incinerar en el forn crematori del centre un gos que dies abans estava en perfecte estat de salut

Imatge d'arxiu d'un agent de la policia nacional
Imatge d'arxiu d'un agent de la policia nacional / Rober Solsona (Europa Press)
27 d'abril 2024 - 13:18

La Policía Nacional ha detingut a Alzira el propietari d'una residència de mascotes acusat dels delictes de maltracte animal i falsedat documental, per presumptament incinerar en el forn crematori del centre un gos que dies abans estava en perfecte estat de salut, sense poder acreditar documentalment ni justificar la baixa de l'animal.

Segons han informat fonts policials en un comunicat, els agents comprovaren que l'home, de 48 anys, utilitzava els segells de les clíniques veterinàries —que mai deuen trobar-se a disposició d'una residència canina— per a realitzar diversos tràmits administratius sense haver de contractar els seus serveis.

Les investigacions realitzades per la Brigada Local de Policia Judicial d'Alzira-Algemesí s'iniciaren en tindre coneixement que en una residència d'animals de la Ribera Alta s'estarien produint certes irregularitats des de feia temps.

Les indagacions dels investigadors culminaren amb una inspecció en col·laboració amb la Policia Nacional, la Policia Local d'Alzira i la Brigada Local de Seguretat Ciutadana, que va comptar també amb l'ajuda de veterinaris i tècnics especialitzats en la matèria. En eixa inspecció es va intervindre diversa documentació, segells de clíniques veterinàries i armes d'aire comprimit, ha informat el cos armat.

Després de prestar declaració, l'acusat va quedar en llibertat amb l'obligació de comparéixer davant de l'autoritat judicial quan així se li requerisca.

També et pot interessar

stats