Detingut a Benidorm la mà dreta d'un dels narcotraficants més buscats d'Europa

Es tracta d'una operació conjunta entre la Guàrdia Civil i la policia dels Països Baixos i Bèlgica

Operació conjunta entre la Guàrdia Civil i la policia dels Països Baixos
Operació conjunta entre la Guàrdia Civil i la policia dels Països Baixos / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Benidorm al número dos d'una de les organitzacions criminals dedicades al narcotràfic més importants d'Europa.

Segons un comunicat de la Guàrdia Civil, la investigació es va iniciar arran que les autoritats dels Països Baixos iniciaren una operació contra el líder del grup criminal, un narcotraficant de 60 anys amb llarg historial delictiu i fruit d'eixa operació es va localitzar al seu lloctinent, que vivia a Benidorm.

L'organització investigada estava especialitzada en la producció a gran escala de drogues sintètiques, i tenia amb una àmplia experiència en aquest camp i disposava d'importants contactes en diversos països.

Així, els policies neerlandesos coneixien que la mà dreta del líder podia estar residint a Espanya, per la qual cosa es van posar en contacte amb la Guàrdia Civil, que va iniciar les investigacions per a localitzar-ho.

A l'ara detingut, que vivia amb la seua família en un habitatge llogat i que portava una vida discreta, se'l considera responsable directe de la introducció als Països Baixos de 840 quilograms d'haixix, el trasllat dels Països Baixos al Regne Unit de 106 quilograms de cocaïna i de la rentada per a l'organització d'almenys sis milions d'euros.

Coneguts i localitzats tots els integrants de l'organització, es va planificar una actuació conjunta simultània en Països Baixos, Bèlgica i Espanya.

En els registres a Holanda i Bèlgica, les policies d'aquests països van detindre al capitost i a set membres més de l'organització, a més de confiscar armes, un quilogram de Crystal Meth ("droga dels zombis"), productes químics i precursors.

A Espanya es va realitzar el registre a Benidorm i es va detindre al número dos de l'organització, que va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 4 de Madrid conforme a l'Ordre Europea de Detenció i Lliurament que tenia vigent per l'Autoritat dels Països Baixos.

També et pot interessar

stats