Detenen una menor de 16 anys per l'agressió a dos joves trans a València

La xica ha sigut acusada d’un delicte de robatori amb violència agreujat per motius d'odi i un delicte lleu de lesions

Imatge d'arxiu d'una pancarta en la protesta contra l'assassinat homòfob de Samuel Luiz a Madrid
Imatge d'arxiu d'una pancarta en la protesta contra l'assassinat homofòbic de Samuel Luiz a Madrid / Shutterstock | calonge

Agents de la Policia Nacional han arrestat una menor de 16 anys en relació amb l'agressió transfòbica a dues xiques joves a l'avinguda Blasco Ibáñez de València el passat 2 d'octubre.

La menor ha sigut detinguda com a presumpta autora d'un delicte de robatori amb violència agreujat per motius d'odi i un delicte lleu de lesions. La Policia Nacional ha informat del cas a la Fiscalia de Menors, que ha decretat que s'entregue la xica als tutors legals una vegada haja declarat.

La detenció es produeix després que Valèria (una jove trans de 19 anys) i una amiga seua (també trans) denunciaren haver patit una agressió transfòbica per part d'un grup de vora 25 persones. Segons va relatar a través de les xarxes, el grup les va agredir amb colps al cap i puntades al crit de "Travelos de merda!" i "Maricons!". A més, els van robar la bossa, la cartera, el mòbil, les arracades i fins i tot les sabatilles.

La mateixa jove va relatar en el programa Les notícies del matí que des que va patir l’agressió, tenia por i es trobava "un poc afectada". "A la mateixa zona he anat mil vegades i sí que he rebut alguna mirada de menyspreu o algun insult, però no m'havia passat mai res semblant. Però m'ha passat i li pot passar a qualsevol", va advertir.

Ara gràcies a les investigacions s’ha descobert que la menor suposadament hauria agredit les dues dones, les hauria arrossegat per terra i això els hauria provocat contusions en braços i cames. Igualment, han explicat que també els van robar el telèfon mòbil i una bossa amb documentació personal. La policia assegura que la investigació continuarà fins que esclarisquen els fets per complet.

També et pot interessar

stats