Valèria, víctima d'una agressió transfòbica: "Tinc por, li pot passar a qualsevol"

La jove trans que el passat cap de setmana va patir una agressió grupal amb la seua amiga explica els fets i lamenta la situació que viu

La jove trans ha denunciat una agressió transfòbica a València / @xvaleria_m

Valèria, la jove trans de 19 anys que va denunciar una agressió transfòbica a ella i a una amiga per part de 25 persones a València durant el passat cap de setmana, ha explicat a Les notícies del matí els fets, ha dit estar "un poc afectada". Tinc por", diu la jove. "A la mateixa zona he anat mil vegades i sí que he tingut alguna mirada de menyspreu o algun insult però no m'havia passat mai res semblant. Però m'ha passat i li pot passar a qualsevol", ha advertit.

Valèria ha recordat el moment de l'agressió. "Havíem quedat per a l'aniversari d'una amiga i ferem un botellot a Blasco Ibáñez. No teníem got i anàrem, la meua amiga i jo, les dues trans, a demanar un got a un grup de la zona. Els vam dir "ciao xics" i ens van respondre "ciao xiques", però una xica del grup es va plantar davant meu i va dir que no veia a cap xica. Amb el cigarret va tractar de cremar-me i després em va agarrar del monyo i em va a tirar a terra. Començaren a pegar-me ella i els seus amics". L'agressió va seguir en la seua amiga, ha continuat. "I quan portàvem deu minuts o així apalissant-nos, vaig sentir com un del grup li va dir a un altre que aprofitaren per a furtar-nos i ens ho van furtar tot: mòbils, bosses, cartera, arracades, tot", recorda.

La jove ha relatat que quan van acabar de pegar-los, l'amiga de Valèria va veure un furgó de policia i el va avisar de l'agressió. "Els vam dir que baixaren perquè els agressors encara estaven al parc, però dubtaren, no volien baixar i després no ens preguntaren si volíem posar una denúncia ni res". Al cap de deu minuts, continua, baixaren pero els agressors ja se n'havien anat. "No ens ajudaren en aquell moment", resumeix.

Un dels amics de les dues joves agredides, que va presenciar el final de l'agressió, va demanar un taxi que les va portar a l'Hospital Clínic. Van presentar una denúncia, però lamenta que com que no té canviat el DNI, van indicar que és un home. Valèria assegura que Lambda indica que no té per què ser així i jo li ho vaig assenyalar a la policia que em prenia declaració i "no va voler corregir-ho".

També et pot interessar

stats