Denuncien una agressió transfòbica a València al crit de "Travelos de merda!" i "Maricons!"

Dues joves trans denuncien que van ser agredides per un grup d'unes 25 persones el passat cap de setmana a Blasco Ibáñez

Una jove trans ha denunciat una agressió transfòbica a València
Una jove trans ha denunciat una agressió transfòbica a València / @xvaleria_m

Una jove trans ha denunciat una agressió transfòbica a València aquest passat cap de setmana, concretament la matinada del divendres 1 al dissabte 2 d’octubre a l’avinguda de Blasco Ibáñez. Segons ha explicat la xica en el seu Instagram, tant ella com una altra amiga seua (també trans) foren agredides per un grup de 25 persones al crit de “Travelos de merda!” i “Maricons”. La jove demana "màxima difusió i visibilitat perquè se sàpia el que et pot arribar a passar per ser trans en aquesta societat. Aneu amb compte". Així mateix, indica que ha interposat una denúncia. 

Segons el seu relat en el perfil d'Instagram, tot va començar en el moment en què ambdues se separaren del grup d’amics amb qui estaven per a demanar un got de plàstic a un altre grup que estava al mateix parc. Va ser en acomiadar-se d'aquest grup, quan alguna d'aquestes 25 persones els va dir “'Ciao', xiques!”.

En aquest moment, segons la denunciant, una altra jove se li va plantar damunt i li va dir “Jo ací no veig cap xica”, frase a la qual la jove trans va respondre “Clar que soc una xica”. Després d’això, la jove va intentar cremar-la amb un cigarret i, quan l’agredida li va apartar la mà, l’altra la va agafar del monyo per darrere i la va tirar a terra.

Llavors –continua el relat– tot el grup va anar cap a la jove trans per a pegar-li i, quan s’adonaren que la seua amiga també era trans, van començar a pegar-los a totes dues dient “Ella també és un home”. 

Al crit de “Travelos de merda!”, “Maricones!” i “Que teniu polla!”, les van colpejar, les arrossegaren per terra agafant-les del monyo, i els pegaren puntades de peu i colps al cap. A més, mentre els pegaven, van poder sentir que un dels agressors li deia a un altre “Robem-los-ho tot”, i tot seguit els robaren la bossa, la cartera, el mòbil, l'arracada i, fins i tot, les sabatilles d’una d’elles, que després van trobar al fem. 

En cert moment, la jove va poder escapar, va cridar l’atenció dels seus amics i, en acostar-se a ells, els agressors s’apartaren de la seua amiga.

Després de l’incident, s’aproximaren a un furgó de policia que hi havia pels voltants per explicar-los els fets. Segons explica la xica, els policies van tardar deu minuts a baixar del furgó i, quan finalment ho feren, els agressors ja se n'havien anat perquè havien vist els policies. “Els policies no ens oferiren cap tipus d’ajuda”, sentencia.

Les dues joves agredides anaren en taxi a l’Hospital Clínic de València i després posaren la denúncia corresponent per l’agressió que havien patit.

També et pot interessar

stats