Detenen un home per profanar cinc tombes a Guadasséquies

El detingut va accedir de matinada al cementeri i hi va profanar les sepultures, en extraure'n els taüts amb restes humanes

Detenen un home per profanar tombes a Alfarrasí
Agents de la Benemèrita accedeixen al cementeri de Guadasséquies / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha arrestat un home de 28 anys pels delictes de violació de sepultures, profanació de cadàvers, temptativa de robatori amb força, danys i usurpació d'estat civil.

L'operació, batejada com a Tread, va començar el 16 de juliol passat , quan es va rebre la denúncia que havien aparegut nombrosos desperfectes i s'havien fet malbé diverses sepultures al cementeri de Guadasséquies, a la comarca de la Vall d’Albaida.

Una patrulla de la Guàrdia Civil s’hi va personar i, amb el suport del personal de l'equip de Policia Judicial, es va fer una inspecció del lloc.

Els agents hi verificaren cinc sepultures profanades —els taüts de les quals havien sigut extrets dels nínxols— a més d'altres desperfectes causats en la infraestructura del cementeri.

Orde de detenció i expulsió del país

Després d’una sèrie de gestions, aconseguiren verificar la identitat de l'autor, el qual havia estat en les festes de la localitat del dia 15 i posteriorment va accedir de matinada al cementeri on va cometre els delictes.

Una vegada arrestat el sospitós, els agents hagueren de verificar-ne la identitat, ja que es trobava indocumentat per tal d’evitar que comprovaren l’orde de detenció i d'expulsió de territori nacional que hi havia contra ell.

Els fets els segueix el jutjat de primera instància i instrucció número 4 d'Ontinyent.

També et pot interessar

stats