Detenen un home per profanar les tombes de Xest i furtar més de cinquanta objectes

L’arrestat, de 26 anys, va arribar a coaccionar amb una pistola falsa el company de vivenda perquè vigilara mentre ell cometia els fets

Alguns dels elements que el detingut havia sostret de les tombes del cementeri de Xest
Alguns dels elements que el detingut havia sostret de les tombes del cementeri de Xest / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un jove de 26 anys acusat de profanar diverses tombes del cementeri de Xest. L’arrestat també va coaccionar amb una pistola falsa l’home amb el qual vivia perquè vigilara el recinte mentre ell cometia els fets. 

Els agents van iniciar la investigació el 8 de gener, arran d'una denúncia sobre la profanació de diverses tombes al cementeri de Xest, on fins i tot es va trobar un taüt obert on s’apreciava el cos de l’interior.

Una telefonada al Centre de Coordinació i Emergències de la Generalitat va advertir que uns joves estaven intentant forçar l'entrada del cementeri de Xest. Els agents de la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria van acudir al lloc dels fets i van iniciar unes investigacions, que els van portar a registrar el domicili de Xest de la persona que havia telefonat. Allà van trobar més de cinquanta objectes funeraris i una pistola simulada.

Segons el relat de la Benemèrita, l’autor dels fets volia sostraure els objectes valuosos de les tombes. Per a aconseguir-ho, va arribar a coaccionar l’home amb el qual convivia usant una pistola simulada perquè l'ajudara vigilant el cementeri.

A l’ara detingut se li atribueixen els delictes de robatori, coaccions i contra els sentiments religiosos i el respecte als difunts. El jutjat de Requena s’ha fet càrrec d’aquest assumpte. 

També et pot interessar

stats