El cementeri municipal de València, premi al millor cementeri d’Espanya

L'empresa que entrega els guardons destaca que els cementeris “ofereixen un important recurs cultural que permet parlar del passat i del més allà amb formes belles"

Imatge de l'entrada del cementeri municipal de València
Imatge de l'entrada del cementeri municipal de València / Ajuntament de València

El cementeri municipal de València ha rebut el premi al millor cementeri d’Espanya, un guardó que la companyia funerària Funespaña atorga als cementeris que destaquen per la seua singularitat.

“En Funespaña creiem que cal preservar i recuperar el recurs artístic i monumental que tenen els cementeris d'Espanya, posar en bona posició el seu paper en la societat, ja siga pel seu valor històric, artístic, demogràfic, antropològic, turístic i econòmic”, ha manifestat el director general de Funespaña, Ramón Llaona.

Segons ha precisat, “a més del seu llenguatge simbòlic, la seua arquitectura, els paisatges, la botànica o els seus personatges il·lustres”, els cementeris “ofereixen un important recurs cultural que permet parlar del passat i del més allà amb formes belles”.

L’empresa també ha entregat un premi als cementeris de Bilbao (País Basc), La Carriona (Astúries), Balena de Castro Urdiales (Cantàbria) i Redondela (Galícia). Els municipis i regions reconeguts han arreplegat els guardons en un acte presentat per la periodista de TVE Ana Blanco, que ha tingut lloc al Palau de Linares, seu de la Casa d'Amèrica.

També et pot interessar

stats