Investiguen com a crim masclista l'assassinat d'una dona a Almeria

El presumpte autor s'ha entregat hores després de la troballa del cadàver i l'han detingut

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

El govern central ha confirmat aquest divendres que s'investiga com a crim masclista l'assassinat d'una dona a Tíjola (Almeria). Si es ratificara la hipòtesi, seria el tercer assassinat per violència masclista que es registra enguany a Andalusia i el setzé a Espanya. Així ho ha informat el delegat del govern espanyol a Andalusia, Pedro Fernández, en un àudio remés als mitjans, en què ha indicat que "s'està esperant el resultat de l'autòpsia" i que l'autoritat judicial "ja s'ha fet càrrec d'aquest cas".

El cadàver de la dona assassinada l'ha descobert un dels seus fills aquest divendres cap a les 15:30 hores al domicili familiar, segons ha informat l’alcalde del municipi.

Unes hores després, cap a les 18:00 hores, el presumpte autor del crim i parella de la víctima s'ha entregat a les autoritats al municipi costaner de Vera (Almeria), a uns 60 quilòmetres. 

Per la seua banda, la Guàrdia Civil ha confirmat la mort de la dona i la detenció d'una persona, atés que ha iniciat una investigació per a determinar les causes de la defunció, que s'hauria produït la nit anterior, i poder vincular fefaentment el detingut amb el crim.

L'Ajuntament de Tíjola ha convocat un ple extraordinari a les 20:30 hores de hui per a decretar tres dies de dol per l’assassinat de la seua veïna i, a més, ha convocat una concentració a les 12:00 hores d'aquest dissabte a la plaça d'Espanya, enfront del consistori.

També et pot interessar

stats