Detenen un farmacèutic d'Alcoi per defraudar a la Seguretat Social i traficar amb marihuana

Aprofitava que la targeta sanitària electrònica no requereix ser mostrada en cada ocasió al farmacèutic, per a retirar els medicaments dels malalts crònics i facturar-los a la Seguretat Social

Investigació d'un agent de la Policia Nacional en la farmàcia d'Alcoi on s'ha detingut al farmacèutic
Investigació d'un agent de la Policia Nacional a la farmàcia d'Alcoi on s'ha detingut el farmacèutic / CNP

La Policia Nacional ha detingut a Alcoi un farmacèutic per defraudar 121.000 euros a la Seguretat Social i per un delicte de tràfic de drogues. El detingut utilitzava les dades dels clients amb malalties cròniques per a dur a terme les seues activitats il·lícites.

El modus operandi consistia a arrancar els cupons precinte dels fàrmacs que prescriuen els sanitaris als malalts crònics, que eren clients habituals de l'establiment, perfectament coneguts pel farmacèutic.

L'investigat, aprofitava la circumstància que la targeta sanitària electrònica no requereix ser mostrada físicament en cada ocasió al farmacèutic, per a retirar els medicaments, a pesar que sí que és obligatori fer-ho.

D'aquesta manera, sense el coneixement ni consentiment dels seus clients, facturava tots els fàrmacs a la Seguretat Social a pesar que no s'havien dispensat, podent fins i tot vendre'ls a altres clients de la farmàcia sense recepta.

4.500 caixes de medicaments

La Policia Nacional ha comptabilitzat un total de 4.500 capses que la Direcció Territorial de Sanitat d'Alacant ha valorat en 121.000 euros, quantitat que s'ajustaria al que hauria defraudat el detingut a la Seguretat Social.

El cas s'ha destapat quan una inspectora de Sanitat ha denunciat als agents policials, després d'inspeccionar una farmàcia del barri antic d'Alcoi, nombroses irregularitats que podrien traspassar l'àmbit administratiu i ser constitutives de fets penals.

Marihuana amagada a la farmàcia
Marihuana amagada a la farmàcia / CNP

Immediatament, s'han desplaçat al lloc diverses dotacions policials, que han dut a terme una inspecció a l'establiment, fruit de la qual han trobat 160 grams de marihuana amagats en el magatzem, nombroses joies i 56.000 euros en metàl·lic.

Així mateix, han confiscat una ingent quantitat de medicaments sense cupons, un indici inequívoc que el farmacèutic podria estar cometent un frau a la Seguretat Social.

També et pot interessar

stats