Detenen setze persones en desarticular una organització criminal que distribuïa drogues a València

L'organització estava gestionada per una parella resident a Albal (Horta Sud) i un home assentat a València

Imatge d'arxiu d'un agent de la policia nacional
Imatge d'arxiu d'un agent de la policia nacional / Rober Solsona (Europa Press)

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal, assentada en diverses comarques valencianes, dedicada a distribuir diferents substàncies estupefaents, sobretot cocaïna.

En l'operació han detingut setze persones –onze homes i cinc dones– de 33 a 49 anys, tots d'origen espanyol, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Dels arrestats, sis tenen antecedents policials i tretze han passat a disposició judicial, i s'ha decretat l'ingrés a la presó de tres d'ells. 

Les investigacions, de la brigada local de policia judicial de Sagunt, es van iniciar el maig del 2023, quan els agents van tindre coneixement que un home resident en un habitatge de Gilet (Camp de Morvedre) estava dedicant-se a la distribució de drogues.

Les perquisicions dels agents van permetre corroborar l'activitat il·lícita, així com confirmar que al domicili acudien distribuïdors de menor nivell, veïns principalment de Sagunt, que es desplaçaven allí per a proveir-se de diferents tipus de substàncies estupefaents.

Tots ells formaven part d'una presumpta organització criminal, que tenia com a principals encarregats una parella resident a Albal (Horta Sud) i un home assentat a la ciutat de València.

En els onze registres domiciliaris han intervingut 930 grams de cocaïna, 261 de marihuana i prop de 400 d'haixix, així com nombroses substàncies anabolitzants. Alhora, han confiscat 242.880 euros, criptomonedes, quatre vehicles d'alta gamma, set escopetes de caça i diverses armes prohibides, com dispositius Taser, defenses extensibles, claus de pugilat i esprai pebre no homologat.

També et pot interessar

stats