Detenen a Elda un home condemnat a Alemanya per tràfic de drogues i armes

L’arrestat, que intentava eludir una orde europea de detenció i lliurament, s’enfrontava a 15 anys de presó 

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional / CNP

La Policia Nacional ha detingut a Elda (Vinalopó Mitjà) un home per manipular matrícules a l'interior d'un pàrquing i identificar-se amb un document d'identitat fals. L’arrestat pretenia així eludir una orde europea de detenció i lliurament (OEDE) per la qual s'enfrontava a 15 anys de presó per tràfic de drogues i d'armes a Alemanya.

La investigació va començar quan els agents s’assabentaren per un ciutadà que en un aparcament d’aquesta localitat uns homes estaven canviant matrícules. D’aquesta manera, accedien al recinte amb una identificació en el vehicle i n'eixien amb una altra de diferent.

Les comprovacions en la zona van localitzar una furgoneta sense plaques de matrícula i un vehicle amb identificació alemanya, el qual estava relacionat amb un robatori amb violència i intimidació comés a Badajoz per dos ciutadans alemanys i un tercer de nacionalitat desconeguda.

Després d'això, els agents van identificar el propietari de la furgoneta, que va assegurar a la Policia que el cotxe alemany era d'un amic seu de nacionalitat italiana.

La policia va aconseguir també localitzar aquest sospitós, que es va presentar amb un document d'identitat francés falsificat.

Per tal de comprovar la seua vertadera identitat, els agents acararen les seues petjades i descobriren que era un individu sospitós de participar en el delicte comés a la ciutat extremenya.

A més, van saber que també pesava sobre l'home una orde de detenció i extradició d'Alemanya per delictes de tràfic de drogues i tràfic d'armes, pels quals s'enfrontava a vora 15 anys de presó.

L'arrestat ha sigut posat a la disposició judicial per a la realització de les gestions pertinents per al lliurament al seu país d'origen.

També et pot interessar

stats