Cau una banda dedicada al robatori de cotxes d'alta gamma a Alacant

Dos dels sis detinguts tenien tallers clandestins

Cau una banda dedicada al robatori de cotxes a Alacant
Un dels vehicles robats per l'organització / Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal suposadament dedicada al robatori de vehicles d'alta gamma amb la detenció de sis homes, tres d'ells en una primera fase de la investigació i altres tres en una segona.

La investigació, que s'ha prolongat al llarg de tot un any, va començar després del robatori d'un vehicle a la ciutat d'Alacant l'estiu passat, segons ha informat aquest dilluns la comissaria provincial.

Aleshores, agents del Grup de Tràfic Il·lícit de Vehicles aconseguiren localitzar el vehicle denunciat, que es trobava ja en procés de desballestament en un habitatge de la pedania de la Torre del Pla d'Elx.

Al seu torn, la brigada provincial de Policia Científica d'Alacant va poder identificar i detindre tres homes, acció que va posar fi a la primera fase de l'operació.

En aquesta fase, els agents van decomissar múltiples eines per a cometre els robatoris, com ara a inhibidors de freqüències, clonadors de claus i rossinyols. També van confiscar 110 grams de cocaïna disposats en dosi per a suposada venda a la menuda i van recuperar un altre vehicle robat. A aquests tres detinguts se'ls atribueix la comissió dels delictes de robatori de vehicle, falsedat documental, furt i tràfic de drogues.

Un sospitós amb orde europea de detenció

Després de les primeres detencions, els agents continuaren amb la investigació per a tractar d'esbrinar si hi havia més implicats en aquests robatoris, ja que es van trobar més petjades anònimes en els vehicles robats.

Gràcies a la col·laboració de la policial internacional, els agents pogueren identificar un altre possible autor, les petjades del qual figuraven com a anònimes en les bases de dades nacionals, però que disposava d'antecedents a Polònia i a Alemanya per delictes relacionats amb el tràfic il·lícit internacional de vehicles.

Després de ser identificat, els agents es van centrar en la localització d'aquest home, que feia molts viatges amb grans mesures de seguretat per a evitar que el detingueren, ja que pesava sobre ell una orde europea de detenció per a extradició emesa per Polònia per pertinença a una organització criminal dedicada al robatori.

Tallers clandestins

A més d'aquest home, els agents van identificar dos membres més d'aquesta organització, que residien a Guardamar del Segura i que tenien sengles tallers clandestins, des dels quals operava l'organització.

Després de realitzar quatre entrades i registres domiciliaris a Elx (Baix Vinalopó), Asp (Vinalopó Mitjà) i Guardamar del Segura, inspeccions que coincidiren amb una nova sostracció d'un altre vehicle d'alta gamma a Alacant, els agents van detindre els sospitosos per robatori de vehicle, falsedat documental i pertinença a organització criminal.

En els registres, els agents van recuperar dos vehicles sostrets, un d'ells robat el dia anterior a l'actuació policial i van intervindre una gran quantitat de sofisticades eines i aparells electrònics destinats al robatori de cotxes, a més de nombroses plaques de matrícula falsificades, documentació, 3.840 euros en efectiu i una pistola simulada.

Els detinguts, d'entre 37 i 51 anys, han passat a disposició dels jutjats d'instrucció de guàrdia de Torrevella (Baix Segura) i Asp, que van acordar presó provisional per a tots tres, inclòs l'home sobre el qual pesava l'ordre de detenció. De la seua causa es farà càrrec el jutjat central d'instrucció de l'Audiència Nacional, que n’és competent.

També et pot interessar

stats