Desarticulada a Orpesa una banda criminal dedicada al cultiu de marihuana

La Guàrdia Civil deté 31 persones a Castelló, Tarragona, València, Navarra i Barcelona. El valor en el mercat de tot el que haurien traficat puja a un milió d'euros

Operació de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat a la província de Castelló una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana en interiors. La banda actuava a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Navarra.

Amb aquesta operació anomenada Masías han detingut 31 persones com a presumptes autores dels delictes d'organització criminal, contra la salut pública i la defraudació de fluid elèctric.

El valor en el mercat de tot el que haurien traficat puja a un milió d'euros i el que s'hauria defraudat de subministrament elèctric ascendeix a 750.000 euros.

Les detencions han sigut dèsset a la província de Castelló, nou a Tarragona, dues a València, dues a Navarra i una a Barcelona. Els agents han fet 21 registres domiciliaris on han trobat 10.676 plantes i 69 quilos de cabdells de marihuana.

Així mateix, s'han intervingut més de 5.000 euros, una pistola, vehicles d'alta gamma, així com dispositius electrònics i d'emmagatzematge massiu.

La investigació va començar l'any passat quan es va detectar l'assentament d'un grup d'albanesos sospitós d'estar conformant una xarxa criminal en la població d'Orpesa.

Els agents van comprovar que cap dels albanesos exercia activitats laborals i que l'organització comptava amb l'ajuda d'un agent immobiliari, d'origen espanyol, l'activitat laboral del qual estava pràcticament dedicada a l'organització.

Aquest agent auxiliava en la logística immobiliària, que posteriorment va ser adaptada a les necessitats criminals manipulant comptadors de llum per a defraudar fluid elèctric i així convertir-los en instal·lacions idònies per al cultiu il·lícit de marihuana.

A hores d'ara, des del jutjat número 6 de Castelló es continua investigant i no es descarten noves detencions.

També et pot interessar

stats