Detenen a Calp el cap del macrofrau europeu de la carn de cavall

L’home havia sigut condemnat a França per dirigir la major estafa alimentària europea.

L’home havia sigut condemnat a França per dirigir l'estafa alimentària europea més gran
L’home havia sigut condemnat a França per dirigir l'estafa alimentària europea més gran / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Calp Johannes Fasen, considerat com el principal artífex del macrofrau europeu de la carn de cavall que es va destapar el 2013, pel qual ja havia sigut condemnat a França.

Segons informa la direcció general de la Guàrdia Civil, la detenció és fruit de la petició de les autoritats franceses, després de condemnar-lo per l'estafa alimentària més gran d’Europa, el cas Horsegate, que va destapar la comercialització de carn de cavall fent-la passar per vedella.

L’escàndol va saltar al Regne Unit el 2013, quan es va descobrir que una important empresa càrnia francesa havia venut centenars de tones de carn de cavall com si fora de vedella. Amb aquesta carn es fabricaven plats precuinats com lasanyes, mussaques o xili. Tot i que la trama es va descobrir al Regne Unit, la xarxa tenia ramificacions en més d’una dotzena de països.

La Guàrdia Civil ja havia detingut Fasen dins de l'operació Gazel que va portar a terme la Unitat Central Operativa de Medi Ambient del Seprona el 2017 que investigava la venda de carn de cavall no apta per al consum humà ja que no estava sotmesa als controls preceptius que han de passar aquests tipus de productes. 

La desarticulació d'aquesta organització es va saldar amb la detenció de 65 persones entre propietaris d'escorxadors, veterinaris i ramaders, a més del líder de la trama i l'ara detingut per haver-lo reclamat les autoritats franceses.

També et pot interessar

stats