Desolació al voltant del santuari de Cova Santa

Un dels fronts de l’incendi que ha afectat les comarques de l’Alt Palància i els Serrans es va quedar a les portes de la Cova Santa, a Altura

L'entorn del santuari de Cova Santa ha quedat totalment assolat / À Punt NTC

Enmig de la cendra i el paisatge negre, la Cova Santa ha sobreviscut a la virulència d'aquest incendi. Els veïns no poden deixar d’expressar el seu agraïment al cos de bombers per la feina feta. Però encara que el santuari ha quedat intacte, el seu entorn no ha patit la mateixa sort. L'enclavament enmig de la natura ara està reduït a cendra i el camí fins al santuari es dibuixa en blanc i negre, com un reflex de l'angoixa que els veïns passaren mentre veien com avançava el foc.

La Cova Santa ha resistit i de nou serà escenari de pelegrinatge de molts pobles del Palància i dels Serrans, enguany amb sensacions ben diferents. Ara ja ha passat el foc i molts respiren tranquils. El santuari està intacte i la incertesa dels dies de l'incendi ha donat pas a la indignació entre el veïnat, que demana més mesures per a evitar els incendis.

I encara amb els seus guardians vigilant la zona, la Cova Santa ha escrit un nou capítol en els seus quatre segles d'història.

També et pot interessar

stats