La desocupació i la precarietat augmenten el risc de violència contra les dones

UGT adverteix que denunciar “molt sovint” assetjament sexual en el treball pot conduir a l’acomiadament o a l’aïllament de la víctima.

L’assetjament sexual en el treball i per raó de sexe constitueixen una altra manifestació més de la violència de gènere que pateixen les dones
L’assetjament sexual en el treball i per raó de sexe constitueixen una altra manifestació més de la violència de gènere que pateixen les dones / Reuters

La Unió General de Treballadors (UGT) ha denunciat que la desocupació i la precarietat laboral augmenten el risc de diferents maneres de violència contra les dones. Així mateix, el sindicat avisa que tindre por de l’acomiadament o de l’aïllament laboral suposen una dificultat per a denunciar l’assetjament laboral. 

L’informe “Ocupacions i salaris de qualitat, claus per a lluitar contra la violència masclista” elaborat pel sindicat amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència sobre la Dona, que se celebra el 25 de novembre, considera que falten mesures “àgils, efectives i suficients” per a aconseguir la inserció laboral de les dones maltractades i eradicar la violència de gènere.

Així mateix, UGT alerta que l’assetjament sexual en el treball i per raó de sexe constitueixen una altra manifestació més de la violència de gènere que pateixen les dones. El sindicat avisa que denunciar aquests casos pot derivar en l’acomiadament o l’aïllament de la víctima. A més, sosté que aquesta forma de violència té repercussions greus en l’aspecte físic i psicològic per a les víctimes. 

Per tot això el sindicat reclama una millora dels plans de prevenció en el treball, procediments transparents i confidencials per a les víctimes, sancions dures per als agressors i la formació obligatòria dins de les empreses per als treballadors.

També et pot interessar

stats