Desmantellen dues plantacions de marihuana en interior a Manises i Palmera

En l'operatiu s'han intervingut 1.028 plantes i nombrós material per a cultivar-les i vendre les llavors i han detingut dues persones

En l'operatiu s'han intervingut 1.028 plantes de marihuana
En l'operatiu s'han intervingut 1.028 plantes de marihuana / Guàrdia Civil / Agència Tributària

El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han desmantellat en una operació conjunta dues plantacions de marihuana indoor ('en interior') a Manises i Palmera (Horta Sud i Safor).

En l'operatiu s'han intervingut 1.028 plantes de marihuana i nombrós material per a cultivar-la i vendre'n les llavors. A més, s'han dut a terme dos registres i s'han detingut dues persones acusades de presumptes delictes contra la salut pública i d'organització criminal.

L'operació es va iniciar el mes de maig a conseqüència de les investigacions practicades per dos agents de Vigilància Duanera que van detectar una possible plantació de marihuana a Manises, advertits per la forta olor que desprenia i la il·luminació que mantenia a les nits.

Després de les primeres investigacions es va confirmar l'elevat consum elèctric i els agents van constatar que la plantació no estava registrada per al cultiu legal de cànem.

Aquestes informacions van permetre establir l'existència de dues empreses que, a més de la plantació inicialment descoberta a Manises, podrien en tindre una altra a Palmera.

En la plantació de Manises es van intervindre 70 plantes i van ser detinguts dos dels socis de l'empresa, mentre que a la plantació de Palmera (Safor) van ser intervingudes 958 plantes i es van detindre a tres dels socis.

Els agents van comprovar que l'organització tenia blísters de totes les grandàries, màquines de segellament tèrmic, equips d'atmosfera controlada, envasadores de buit, màquines comptadores de llavors, acceleradores i potenciadors de creixement.

Tots els béns intervinguts estan a la disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Quart de Poblet i la marihuana està depositada en l'àrea de Sanitat Exterior de la delegació del govern per a ser destruïda pròximament. Les investigacions continuen obertes i no es descarten noves detencions.

També et pot interessar

stats