La Guàrdia Civil arresta set persones per la venda de marihuana sintètica a la provincia de València

S'han decomissat prop de set quilos de drogues vàries, material per al cultiu de marihuana, armes blanques i de foc i un turisme

FGC
La Guàrdia Civil arresta set persones per la venda de marihuana sintètica a la provincia de València / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Paiporta ha detingut set persones entre 18 i 50 anys pels delictes de pertinença a grup criminal, dos delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals, robatori amb violència, defraudació de fluid elèctric, receptació i furt de vehicle de motor. Les detencions s'han produït als municipis de Xirivella (Horta Sud), Paiporta (Horta Sud) i Llíria (Camp de Túria).

Aquesta operació, que rep el nom de Tupperfish, va començar a principis d'octubre del 2021, quan es va localitzar a València un punt de venda de marihuana sintètica. Aquesta substància està sota el focus de les autoritats sanitàries de la UE, ja que és una varietat del cànnabis molt lesiva pel cos humà. Aquesta substància rep el nom de pescao o hardcore per la seua olor i els greus efectes que té.

La investigació va permetre detectar tres punts de venda més a Mislata (Horta Sud), València (ciutat) i Llíria, també a aquesta última població es va localitzar un xalet destinat al cultiu de cànnabis.

Es van fer quatre registres, dos a València, un a Xirivella i un altre a Llíria, en els quals es van decomissar 4,5 quilograms de marihuana, més d'un quilogram d'haixix, 80 grams de marihuana sintètica, una pistola simulada, un matxet, ferramentes per al cultiu de marihuana per valor de 14.000 euros i un turisme.

La investigació va determinar també que els autors dels fets furtaven terminals mòbils, recurrentment, amb violència i intimidació, per a vendre'ls posteriorment.

També et pot interessar

stats