Desenvolupen un dispositiu per a marcapassos que minimitza les infeccions

L’Hospital Universitari del Vinalopó d’Elx i la Universitat Miguel Hernández dissenyen una carcassa que se subjecta al coll del pacient.

Investigador del programa Makers amb el dispositiu
Investigador del programa Makers amb el dispositiu / Antonio Amorós (UMH)

L’Hospital Universitari del Vinalopó d’Elx i la Universitat Miguel Hernández (UMH) han desenvolupat un sistema pioner de subjecció externa per a marcapassos que minimitza el risc de complicacions com ara patir una infecció, segons un comunicat del centre acadèmic.

La innovació està en el disseny d’una carcassa que se subjecta al coll del pacient i en la qual s’introdueix el marcapassos. Els components externs queden aïllats i protegits, continua el text, la qual cosa evita el moviment i possibles infeccions relacionades amb l’ús de dispositius intravasculars.

Amb el procediment tradicional, fonts de la investigació afirmen que es registraven complicacions de fins un 35% dels implants d’estimulació cardíaca transitòria, com per exemple desplaçaments de l’elèctrode en el cor. Així mateix, asseguren que la seguretat d’aquest nou sistema d’estimulació cardíaca permet que el pacient puga romandre en la planta d’hospitalització o, fins i tot, al seu domicili, la qual cosa evita allargar l’estada en la unitat de vigilància intensiva.

També et pot interessar

stats