La desena marxa de l’Orgull LGTBIQ+ d'Alacant denuncia els discursos d'odi

Més de quaranta entitats convoquen la manifestació sota el lema "Alacant davant l’odi: visibilitat, orgull i resiliència"

Marxa de l'Orgull a Alacant aquest dissabte
Marxa de l'Orgull a Alacant aquest dissabte / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de juliol 2022 - 07:30 Actualitzat: 02 de juliol 2022 - 19:59

La marxa de l’Orgull torna aquest dissabte a Alacant en la 10a convocatòria per part del col·lectiu LGTBIQ+ Diversitat i a la qual s’han sumat més de quaranta associacions, sindicats i partits polítics. La manifestació donarà el tir d’eixida a les 19:30 hores a la plaça dels Estels.

Sota el lema "Alacant davant l’odi: visibilitat, orgull i resiliència", el col·lectiu reclama canvis en “l’ordenança municipal contra la pobresa i la retallada en el pressupost municipal en polítiques socials, especialment en cooperació, migració i LGTBIQ+” i ha alertat de l’auge d’una extrema dreta “que guanya espais” en la ciutat.

En aquest sentit, el coordinador de l’Orgull d'Alacant, Juan David Santiago, ha recordat que aquesta ordenança fa una “crida a la criminalització de les persones que viuen al carrer, es cronifica la pobresa i s'atempta contra el principi d'igualtat que ha de regir tota política pública”. 

À Punt NTC ha contactat amb l'Ajuntament d'Alacant. Des del consistori han explicat que opten per no valorar aquestes declaracions.

El col·lectiu Diversitat, membre de la federació estatal FELGTBI+ i hereu del grup DecideT, fa més de vint anys que lluita des d’Alacant contra la discriminació i l’odi al qual s’enfronta el col·lectiu LGTBIQ+.

Per la seua banda, l’Ajuntament d’Alacant ha organitzat una sèrie d’activitats, entre les quals figuren espectacles, taules redones o projeccions, que s’iniciaran dilluns, dilluns 11 de juliol, amb un acte institucional al palau municipal.

La setmana d’actes es prolongarà fins al dissabte 16 de juliol amb la manifestació "Alacant amb Orgull" i la celebració posterior d’una festa al port de la ciutat.

L’Orgull a les comarques

La localitat de Sot de Xera (Serrans) celebra aquest dissabte ‘Diversoterxs’, el seu primer orgull que pretén visibilitzar les persones LGTBI+ en el món rural. La jornada, que està organitzada per l'associació d'apoderament generacional i reinserció Alegria, amb el suport de l’Ajuntament, Lambda i altres entitats, comptarà amb diverses actuacions i es llegirà un manifest reivindicatiu a les 21:30 hores.

 

També aquest dissabte, l’Ajuntament de Moncofa (Plana Baixa) commemora el dia de l’Orgull amb un espectacle drag i un altre de musical que s’afigen a la lectura d’un manifest per part de les autoritats i els col·lectius QueerFest i LGTBI-Castelló. El lema d’enguany reivindica “l’Orgull com a forma de vida”.

També et pot interessar

stats