Alacant imposa 94 sancions amb l’ordenança de convivència municipal

A més, s'ha atés 51 persones sense llar que practicaven la mendicitat en llocs de trànsit públic

Una persona sense llar demana ajuda al carrer en la ciutat d'Alacant
Una persona sense llar demana ajuda al carrer, a la ciutat d'Alacant / Eduardo Parra (Europa Press)

L’Ajuntament d’Alacant ha informat que ha imposat les primeres 94 sancions en aplicació de la polèmica ordenança de convivència municipal, vigent des del mes d’abril passat. Durant els dos primers mesos, els agents de la Policia Local han tramitat huitanta denúncies als anomenats gorretes, quatre per orinar en la via pública i deu més per fer soroll, a transeünts nus i banyar-se en la font d'una plaça.

Al mateix temps, els agents han informat durant aquest període a 51 persones que exercien la mendicitat en llocs de trànsit públic dels recursos socials que presta l'Ajuntament per a rebre les ajudes necessàries, així com la disponibilitat d'un lloc per a pernoctar durant un primer mes. D’aquests, tres han acceptat aquest suport per a eixir de la mendicitat. Per a José Ramón González, regidor de Seguretat, “això demostra que l’ordenança serveix per a recuperar aquestes persones d’una situació que a ningú li agrada”.  

L’edil ha insistit en el fet que la norma s'aplica “per a combatre les conductes incíviques, les màfies de la prostitució i la mendicitat”, i ha assenyalat que l’objectiu és que a Alacant “impere el respecte a la convivència en els espais públics, al mateix temps que es protegeixen d'actes vandàlics el nostre patrimoni arquitectònic i monumental”.

També et pot interessar

stats