Desconvoquen la vaga per l'homologació salarial de les treballadores de l'IVASS

L'acord del Consell preveu un 30% més de salari per a eliminar la bretxa d'un sector majoritàriament femení.

Manifestants de l'IVASS en una imatge d'arxiu
Manifestants de l'IVASS en una imatge d'arxiu / Europa Press

Les treballadores de l'Institut Valencià d'Atenció Social Sanitària (IVASS) han suspés la concentració convocada aquest divendres al matí després d'aprovar-se, en el Ple del Consell, l'homologació salarial amb els empleats públics que fan les mateixes funcions. Aquest acord tindrà efecte retroactiu des de gener del 2018 i representa un augment d'entorn del 30% del salari: això elimina la bretxa salarial d'un sector majoritàriament femení.

Després de mesos de lluita, la plantilla de l'IVASS ha celebrat en declaracions als mitjans l'equiparació dels sous a la resta de treballadors de la Generalitat, amb un pressupost d'1,6 milions d'euros. "Ací acabem", ha resumit Laura Romero, representant sindical de CCOO en l'IVASS. Romero ha afegit que moltes de les empleades difícilment arriben als 1.000 euros, cobrant torns nocturns i festius.

"Aquest acord suposa equiparar salaris i que l'administració done exemple a les empreses privades per a acabar amb bretxes salarials i que en sectors feminitzats els salaris siguen inferiors", ha afegit Isabel Vicente, responsable de la Federació de Serveis Públics de la UGT en l'IVASS.

La major part de les treballadores són infermeres, auxiliars de clínica i cuidadores de persones amb diversitat intel·lectual. Comparat amb un treballador de la Generalitat d'aquestes categories, la diferència salarial és entorn dels 350 euros, quantitat que començaran a cobrar a partir d'aquest mes de novembre.

També et pot interessar

stats