Desarticulen una banda dedicada al tràfic de marihuana al Camp de Túria

S’hi han confiscat 130 quilos de droga, dos terços dels quals ja estaven preparats per a traure'ls del país

Guardia Civil en una imatge d'arxiu
Agent i vehicle de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha arrestat cinc homes i una dona de 23 a 44 anys pels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. L’organització criminal operava en sis punts de la província de València, especialment a la comarca del Camp de Túria. Segons ha informat el cos armat, l’operació va començar a mitjan novembre, quan una patrulla va alertar els investigadors sobre un immoble del qual tenien sospites d’estar sent utilitzat per a la producció de marihuana.

Després d'iniciar la recerca, els agents hi van detectar cultius en els quals treballaven diverses persones encarregades del manteniment, cura i recol·lecció de les plantes de marihuana.

Al seu torn, un altre grup de persones s'ocupava de les gestions logístiques, com ara subministrar els queviures als anteriors, que vivien de manera precària, a més dels materials necessaris per a l'activitat delictiva.

Grup ben organitzat

Aquestes persones també recollien la marihuana i la transportaven a un segon punt destinat a emmagatzemar-la, protegir-la de possibles robatoris, preparar-la, adulterar-la i envasar-la per a la distribució.

Aquest magatzem —conegut en l'argot dels delinqüents com a "guarderia"—, centralitzava la recol·lecció dels diferents cultius i establia els enviaments de grans quantitats.

Els caps de la banda, amb un elevat nivell de vida, coordinaven principalment habitatges i vehicles, emprant dades de terceres persones per a actuar de forma aparentment impune i molt difícil de rastrejar.

No obstant això, els agents aconseguiren localitzar els sis punts en els quals es desenvolupaven totes les activitats: "jardineries", "guarderia" i "direcció", tots ells a les localitats de Beniparrell (Horta Sud), Bétera, Riba-roja de Túria i Nàquera (Camp de Túria).

Així, després d’efectuar un escorcoll i verificar l’activitat delictiva de la banda, els agents procediren a la detenció dels sis sospitosos i intervingueren uns 130 quilograms de marihuana, dels quals quaranta estaven envasats i preparats per a transportar-los fora d’Espanya.

També s’ha investigat per la seua implicació en els fets una dona de 36 anys.

L'organització comptava amb sistemes de producció i logística d'empaquetatge i envasat de gran valor econòmic i durant l'escorcoll dels habitatges es van confiscar dos turismes i dues motocicletes emprats per l'organització durant la seua activitat il·lícita. El jutjat de Llíria s’ha fet càrrec de les diligències del cas. 

També et pot interessar

stats