La Guàrdia Civil desmantella una plantació de marihuana a Llutxent

En l’anomenada operació Gallogreen s’han intervingut 383 plantes de cànnabis i 400 plantons

Agents de la Guàrdia Civil en el moment d'accedir a la nau on estava la plantació de marihuana / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de cànnabis en una espectacular batuda a la Vall d'Albaida. L'anomenada operació Gallogreen va començar després que els agents tingueren la sospita de la instal·lació d'una possible plantació de cannabis sativa en una nau de Llutxent, a la Vall d'Albaida.

Començaren aleshores a fer operatius de vigilància per a observar que, efectivament, no hi havia cap activitat industrial en la nau. A més, es verificà la instal·lació d'aires condicionats de gran potència, camuflats amb planxes metàl·liques per a evitar ser vistos. Fruit d'aquesta investigació, el mes de juny passat es van practicar dos escorcolls: a l’esmentada nau i en un habitatge.

En l’operació es va confiscar un total de 383 plantes de cannabis sativa en estat de floració, així com 400 jardineres acabades de plantar, 15 quilos de cabdells de cànnabis envasats al buit, 1,16 grams de cocaïna i 2.125 euros en efectiu, a més de la totalitat dels utensilis necessaris per al cultiu i elaboració del cànnabis (llums, aire condicionat, transformadors, cistells d'assecament, ventiladors, bàscules de precisió, etc.).

Així mateix, es va procedir a la detenció de la persona que custodiava la nau, un home de 33 anys i, l'endemà, a la investigació d'una altra, un home de 34 anys, com a suposat autor d'un delicte de cultiu o elaboració de drogues.

En aquesta operació de la Vall d'Albaida han participat agents de la Guàrdia Civil de Xàtiva i de València. El jutjat número 1 d'Ontinyent està instruint ja el cas.

També et pot interessar

stats