Desarticulada una organització criminal dedicada a estafar entitats bancàries

La Guàrdia Civil ha detingut 10 persones d'un grup establit a València, Madrid i Toledo per estafar 850.000 euros.

Un dels detinguts de l'entramat criminal internacional
Un dels detinguts de l'entramat criminal internacional / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Terol ha dut a terme una operació en què s'ha detingut deu persones i s'ha desmantellat un entramat criminal internacional, amb centre d'operacions en municipis de València, Madrid i Toledo, que es dedicava a l'estafa bancària amb xecs manipulats i transferències fraudulentes. L'import defraudat ascendeix a 850.000 euros.

El modus operandi consistia en la sostracció de dades d'empreses, pagarés i xecs emesos per entitats mercantils, les dades de les quals utilitzaven per a confeccionar i falsificar xecs bancaris, que després i mitjançant paqueteria postal, s'enviaven a altres membres del grup delictiu que feien que els cobraren gent pagada per l'entramat. Aquestes extreien immediatament els diners i el repartien amb transferències bancàries, generalment a comptes corrents en països estrangers.

L'activitat il·lícita desenvolupada per aquest grup des del mes d'agost de 2018 afecta bancs i empreses situades a Espanya, Àustria, Alemanya, França i Portugal.

Fruit dels escorcolls s'ha confiscat més de 27.000 euros en metàl·lic, elements per a la falsificació d'instruments de pagament, targetes de crèdit i cartilles, a més d'un vehicle i diversa documentació. A més, s'han bloquejat 23 comptes bancaris, un bé immoble i 4 vehicles.

Les persones detingudes han passat a la disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Terol, que ha decretat l'ingrés a la presó per a huit d'ells.

Aquest jutjat s'encarrega de les diligències del cas de la sextorsió, en què grups organitzats han extorsionat usuaris d'una xarxa de contactes de tot Espanya.

També et pot interessar

stats